Izdelava dimnika

Za vse ljubitelje čajev

Izdelava dimnika

13 februarja, 2020 Dom in vrt 0
Izdelava dimnika

Izdelava dimnika je v današnjih časih lahko resnično hitra in enostavna. Strokovnjaki, ki jih bomo pooblastili, da nam naredijo primeren dimnik, bodo izdelali visoko kvaliteten in varen dimnik, ki bo sledil navodilom za požarno varnost ter bo nameščen točno tako, kot to zahteva proizvajalec dimniškega sistema.

Izdelava dimnika se navadno naroči pri zaupanja vrednemu obrtniku, ki bo izdelal točno tak dimnik, kot smo si zaželeli ter prišel v vsak konec Slovenije. Dober mojster za izdelavo dimnikov nam bo svetoval ter iz izkušenj povedal, kateri dimnik bo najboljši za naše potrebe. Seveda ga bomo morali oskrbeti z vsemi potrebnimi informacijami, da bo točno vedel kaj potrebujemo.

Izdelava dimnika se bazira na vrsto peči, saj se glede na moč peči določi ustrezna dimenzija dimnika. Dober izvajalec ima na voljo le dimnike najboljših izdelovalcev, ki so ustrezno zaščiteni in se prilagodijo na vse vremenske razmere. Dober izvajalec nam bo zagotovil dolgo življenjska dobo nameščenega dimnika in nam potrdil njegovo varnost s primernimi certifikati.

Troslojni dimnik imajo najdaljšo garancijo

Troslojni dimnik so trenutno najboljši na trgu. To so izredno prilagodljivi dimniki, ki jih z lahkoto namestimo na vsako stavbo. Pri naročilu lahko izbiramo tudi med različnimi obdelavami njihove površine, ki omogočajo več različnih izgledov dimnika. Tako lahko izbiramo med klasično kromirano pločevino, do rdečkaste pločevine, ki je trenutno izredno moderna. Nekateri prisegajo na črno mat ali sivo mav barvo, ki ne bo preveč opazna in se bo lepo podala v celoten objekt.

Troslojni dimnik mora imeti na voljo lasten požarni jašek, ki zagotavlja najvišjo varnost pred požari, saj omogoča kar 90 minutno odpornost na ogenj. Tako smo v primeru požara v dimniku varni in lahko brez skrbi počakamo gasilce.

Troslojni dimnik ima lahko vgrajeno tudi keramično cev, ki zagotavlja najdaljšo življenjsko dobo, saj je visoko kislinsko obstojna in seveda vzdržljiva za izredno visoke temperature, ki se ustvarjajo pri gorenju.