Avtomatizirana markiza za senčenje

Za vse ljubitelje čajev

Avtomatizirana markiza za senčenje

1 maja, 2021 Splošno 0
Markiza

Med senčili imamo ogromno izbire, tako da bodo prišli na svoj račun tudi tisti, ki iščejo posebej dovršene sodobne rešitve, s katerimi dosegamo odlične učinke. To so motorizirana senčila, ki jih enostavno upravljamo kar z gumbom ali celo na daljavo. Pravzaprav lahko takšna senčila povežemo v sistem pametne hiše in oblikujemo urnik samodejnega delovanja! Najbolje se obnesejo kakovostna markiza, ki odlično odgovarja potrebam uporabnikov takšnih senčil.

Za avtomatizacijo se sicer odločajo različni uporabniki, tako doma kot v komercialnem okolju. So pa tisti, ki iščejo motorizirana senčila, običajno nekoliko bolj zahtevni in imajo višja pričakovanja, torej se bodo obrnili na zanesljive proizvajalce in trgovce s kakovostno opremo. Takšna mora biti markiza, ki bo iz dneva v dan prenašala obremenitve pri zaščiti površin pred močnimi sončnimi žarki.

Markiza na motorni pogon

Sam motorni pogon sicer ni kakšna velika inovacija, saj so takšna senčila že zelo uveljavljena, predvsem med tistimi, ki senčila redno prilagajajo razmeram. Najboljši primer so terase gostinskih lokalov in podobne površine, kjer vsakodnevno pomikamo senčila tako, da vzdržujemo kar najbolj prijetno okolje za goste. Motorizirana markiza to nalogo močno poenostavi, saj preprosto pritisnemo na gumb in natančno nastavimo položaj senčila za kar najboljši rezultat.

Moramo pa že pri takšnih markizah misliti tudi na izkušnjo uporabnika. Obstajajo različni mehanizmi, recimo škarjasti mehanizmi, drsna vodila in podobno. Te rešitve so si lahko podobne, imajo pa tudi razlike, kar pomeni razlike v izkušnji pri uporabi. Seveda smo pozorni tudi na možnosti upravljanja, saj te niso vedno iste.

Napredni pogoni za markize

Markiza lahko deluje tudi v kombinaciji s kakšnim naprednim pogonom. Pri tem pravzaprav pride v poštev avtomatizacija. Možnosti so praktično neomejene, senčila lahko upravljamo z glasovnimi ukazi, preko pametnega telefona, po določenem urniku, glede na položaj sonca … Če se posvetimo namestitvi takšne opreme, lahko dosežemo odlične učinke.