Brainobrain naloge zahtevajo veliko vztrajnosti

Za vse ljubitelje čajev

Brainobrain naloge zahtevajo veliko vztrajnosti

20 avgusta, 2019 Splošno 0
Brainobrain naloge zahtevajo veliko vztrajnosti

Številne raziskave so pokazale, da so otroški možgani v obdobju od 4. do 14. leta starosti najbolj dovzetni za nova spoznanja, zato je pomembno, da možgane v tem obdobju primerno stimuliramo. Eden od načinov so tudi Brainobrain naloge, ki vplivajo na boljši razvoj možganske kapacitete in enakomeren razvoj leve in desne možganske polovice. To pa še ni vse. Z Brainobrain nalogami vplivamo tudi na boljšo koncentracijo, osredotočenost in pomnjenje.

 

Brainobrain naloge niso klasične naloge, ki jih srečamo v šolah. Zasnovane so na postopnosti, pri čemer se v samem začetku uporablja mehansko računalo abak, ki je namenjeno zaznavanju informacij s tremi čutili naenkrat: vidni, slušni in kinestetični. Postopoma postajajo naloge zahtevnejše, otroci pa se tako učijo biti pozorni. Podobno kot pri vseh drugih metodah tudi tu ne pričakujte takojšnjih rezultatov. Za končni uspeh je potrebno biti vztrajen, zato otroci Brainobrain naloge izvajajo tudi doma, pri čemer je pomembno, da jih opravljajo redno. 

 

Abakus za otroke je starodavno mehansko računalo

 

Abakus za otroke je temeljni mentalni pripomoček, s katerim po metodologiji VAK pri otrocih naenkrat krepimo tri čute. Verjetno si težko predstavljate, da v današnji dobi računalnikov sploh še kje uporabljajo starodavna mehanska računala. Pa vendar jih. Še več, izkazala so se za zelo učinkovita. Ker je matematika znanost, ki aktivira obe polovici možganov, je tudi abakus za otroke idealen pripomoček, s katerim razvijamo celostni razvoj možganov.

Abakus za otroke pa ni navadno računalo, ampak je računalo s katerim treniramo tudi življenjske veščine. Pri metodi VAK imajo otroci pred seboj abakus in premikajo kroglice. Torej hkrati gledajo in čutijo, poleg tega pa izgovarjajo magične besede v angleščini. Le te si zaradi ritmičnega tona lažje zapomnijo. Vendar pa otroci nimajo vedno abakusa pred seboj. Ko preidejo v višje in bolj zahtevne stopnje, si abakus v mislih vizualizirajo in na ta način izvajajo različne računske operacije.