Bučno olje izjemnega okusa

Za vse ljubitelje čajev

Bučno olje izjemnega okusa

10 oktobra, 2020 Splošno 0
bučno olje__

Verjetno ne veste, da bučno olje nekateri dobri poznavalci imenujejo tudi studenec mladosti. Oznako si je tovrstno olje prislužilo zato, ker vsebuje številna hranila, ki na zdravje vplivajo zelo blagodejno. Po drugi strani pa je olje iz buč tudi zelo okusno.

Bučno olje po okusu še najbolj spominja na orehe. Če vam je torej orehast okus všečen in do sedaj bučnega olja še niste uspeli poskusiti, si ga le privoščite. Zanj je značilno, da je izjemno vsestransko uporaben. Najpogosteje se ga uporablja na različno opremljenih solatah.

Ker je bučno olje zelo gosto, z njim lahko lepo okrasimo različne vrste juh in še drugih jedi. Nekateri takšno olje ne nazadnje koristno uporabljajo tudi pri pripravi sladic. Je na primer odličen preliv na sladoled, še posebej na vanilijevega.

Bučno olje je treba hraniti v primernem prostoru. Ker je občutljivo na svetlobo, je najbolje, da ga hranimo v temnem in precej hladnem prostoru.

Kvalitetno bučno olje se prepozna tudi po barvnem odtenku

Pri nakupovanju različnih živil smo vse pozornejši tudi na samo kakovost. Četudi za določeno živilo zaradi večje kakovosti plačamo več denarja, se s tem strinjamo, saj se zavedamo, kakšna je lahko razlika med učinki kakovostne in manj kakovostne ali pa sploh nekakovostne hrane.

Velika razlika med kakovostjo se kaže tudi pri različnih vrstah olj. Kvalitetno bučno olje od manj kvalitetnega lahko ločimo na več načinov. Eden od najhitrejših načinov je na primer preverjanje njegovega barvnega odtenka. Manj kvalitetno bučno olje je že po barvi svetlejše od kvalitetnejšega.

Sicer pa se kvalitetno bučno olje tudi povsem drugače okuša od manj kvalitetnega. Razliko zlasti opazijo tisti, ki se na to vrsto olja dobro poznajo. Če so do določenega trenutka uporabljali samo kakovostno olje iz buč, potem pa naletijo na manj kakovostno, je razlika menda neprimerljiva. Sicer pa vas bo kakovostno olje zagotovo stalo nekaj evrov več, zato se že na daleč izogibajte ponudbi, kjer so vključene sumljivo nizke cene.