Cena za zahtevno selitev

Za vse ljubitelje čajev

Cena za zahtevno selitev

7 decembra, 2018 Splošno 0
Selitve cenik

Ko se posvetimo iskanju pravega selitvenega mojstra in primerjavi ponudbe, se pokažejo precejšnje razlike med cenami posameznih izvajalcev. Predvsem pa se za selitve cenik razlikuje pri zahtevnejših storitvah, ki jih pri nekaterih servisih sploh ne najdemo v ponudbi, pri drugih pa so cene določajo na podlagi različnih dejavnikov. Ravno zato je izbira izvajalca za zahtevno selitev še toliko bolj tvegana – po eni strani iščemo zanesljivega in izkušenega mojstra, ki ga je treba seveda tudi ustrezno plačati, po drugi strani pa se želimo izogniti tistim, ki bi radi dodatno zaslužili samo zato, ker gre za kakšen dodaten izziv pri selitvi. Ker se pri takšnih projektih za selitve cenik pogosto določa na podlagi točnih zahtev naročnika, je treba pravočasno določiti vse podrobnosti glede samega dela, šele nato lahko ponudnik postavi točno ceno.

Pod zahtevnejše selitve se uvršča recimo selitev klavirja in drugih večjih glasbil, v tem primeru pa so predmeti tudi dokaj občutljivi in dragoceni, kar je še dodaten izziv za izvajalca selitve. Jasno je, da bo končna cena povsem odvisna od tega, za kakšen tovor gre. Načeloma pa lahko zanesljivo sklepamo, da bodo stroški nekoliko višji kot pri običajni selitvi. Pričakovati gre ceno vsaj okoli 100 evrov na uro, kar pa je, kot že rečeno, povsem odvisno od tega, kaj selitev klavirja oziroma drugega zahtevnejšega tovora vključuje. Ne samo, da gre lahko za različne vrste tovora, lahko gre tudi za dodatne storitve – jasno bo za selitve cenik nekoliko dražji, če poleg prevoza iščemo še demontažo opreme, prenos po stopnicah, posebno zaščito ali celo zavarovanje. Tako se lahko tudi selitev klavirja precej zakomplicira, stroški pa morda znatno presežejo prvotno oceno.

Ker se za zahtevnejše selitve cenik določi na podlagi točnih zahtev, je končno ceno nemogoče napovedati. Pomembno pa je, da se tako naročnik kot izvajalec pred začetkom dela dogovorita o vseh podrobnostih.