Cenovno ugoden tiskalnik za domačo rabo

Za vse ljubitelje čajev

Cenovno ugoden tiskalnik za domačo rabo

9 aprila, 2018 Tehnologija 0
Poceni kartuše

Domači uporabniki pri tiskanju običajno niso ravno zahtevni. Že tako se le redko pojavi potreba po tem, da kaj dejansko natisnemo – veliko dokumentov imamo kar v digitalni obliki in jih lahko enostavno prebiramo na računalniku ali tablici ter pošiljamo preko e-pošte. Za tiste situacije, ko res moramo kaj natisniti, pa povsem zadostuje tudi cenovno ugoden osnovni tiskalnik. Tudi poceni kartuše se za takšne naloge dobro obnesejo, tako da se lahko opremimo z ugodno opremo in še vedno koristimo zadovoljivo delovanje domačega tiskalnika.

Kateri tiskalnik izbrati?

Kljub temu, da zahteve niso pretirano visoke, se je pametno odločiti za priznano znamko. Tudi priznani proizvajalci imajo v nižjem cenovnem razredu veliko ponudbe. Odlična izbira je Canon, ki slovi prav po ugodnih tiskalnikih, njihova odlika pa so tudi poceni kartuše Canon.

Osnovni Canon tiskalniki so na voljo že za nekaj deset evrov, za dobrih 50 evrov že dobimo povsem spodobno napravo, priložene pa so tudi originalne kartuše Canon. Te že v izhodišču nudijo obilo brezskrbnega tiskanja in takojšen začetek. Ko barve zmanjka, seveda kupimo nove kartuše Canon – pri tem je treba paziti, da izberemo tiskalnik, ki uporablja poceni kartuše. Čisto možno je, da bo kljub nizki ceni tiskalnika nakup kartuš prinesel velike stroške. Prav zato je vredno v izhodišču investirati nekoliko več, nato pa na dolgi rok prihraniti s cenejšimi kartušami.

Nizki stroški na dolgi rok

Kartuše Canon oziroma kartuše kateregakoli priznanega proizvajalca so precej drage, če kupujemo originalne izdelke. Za večino domačih uporabnikov pridejo v poštev tudi neoriginalne alternative. To so poceni kartuše, ki jih ponujajo drugi proizvajalci, a so združljive z določenimi modeli tiskalnikov. Te kartuše so nekoliko slabše kakovosti in manj zanesljive, a za manj zahtevne uporabnike vseeno ne predstavljajo praktično nobenega tveganja. So pa znatno cenejše, kar se na dolgi rok še kako pozna.