Cenovno ugodna drsna vrata

Za vse ljubitelje čajev

Cenovno ugodna drsna vrata

10 julija, 2020 Splošno 0
Drsna vrata steklena

Drsna vrata dokaj pogosto srečujemo v različnih okoljih, precej redko pa se sami odločamo za takšne rešitve. Med najpogostejšimi kupci takšne opreme so tisti, ki urejajo svoje poslovne prostore ali pa opremljajo kakšne javne ustanove. Drsni mehanizmi se namreč najbolj izkažejo tam, kjer so vrata stalno v akciji in redno sprejemajo večje število obiskovalcev. A tudi v drugih okoljih so lahko takšna vrata zelo posrečena. Med glavnimi zadržki je za drsna vrata cena, a ob premisleku ugotovimo, da obstajajo tudi cenovno ugodne različice.

Običajno si predstavljamo drsna vrata steklena, saj prav ta material prevladuje pri vratih v poslovnih, komercialnih in javnih prostorih. Steklena vrata imajo mnoge prednosti, niso pa najbolj poceni. To ugotovimo tudi v primeru, da želimo izbrati zasteklitev pri vratih v domačem stanovanju. Ravno zato so drsna vrata steklena le tam, kjer ima to konkretne prednosti, medtem ko v drugih okoljih lahko posežemo po nekaterih drugih, cenejših rešitvah. Tako bo za drsna vrata cena bistveno nižja, ne da bi morali žrtvovati ključne funkcionalnosti vrat. Seveda so lahko drsna vrata steklena tudi v domačem stanovanju, prav tako lahko izberemo kakšne cenejše izvedbe iz drugih prozornih materialov. Pogosteje pa se odločamo za lesena drsna vrata, ki so lahko zelo posrečena izbira, še posebej v stanovanju, kjer jih ne uporabljamo tako pogosto.

Za lesena drsna vrata cena ne dosega podobnih zneskov kot pri steklenih, pravzaprav lahko najdemo tudi zelo ugodne izvedbe. Stroški so bolj vezani na vgradnjo ustreznega mehanizma, a v najbolj osnovnem primeru gre le za namestitev vodil. To je lahko povsem enostaven projekt, tako da bodo tudi vrata zelo poceni. Seveda pa imamo povsem svobodno izbiro in se lahko tudi doma opremimo z naprednimi vrati, ki imajo mnoge dobrodošle odlike. To pomeni, da imamo dovolj nadzora tudi nad ceno za takšna vrata.