Cevi za prezračevanje povezujejo različne elemente v prezračevalnem sistemu

Za vse ljubitelje čajev

Cevi za prezračevanje povezujejo različne elemente v prezračevalnem sistemu

22 junija, 2020 Splošno 0
Cevi za prezračevanje

Ljudje se vse premalo zavedamo, da je kakovost bivanja v veliki meri odvisna od kakovosti zraka v naših bivalnih prostorih. Pri tem nimamo v mislih le na vonjave, ki se pojavljajo ob pripravi hrane, ampak lahko slaba kakovost zraka dolgoročno vpliva tudi na naše zdravje. Pretirana vlaga, pršice, prah so težave, ki pestijo mnoge uporabnike. Temu pa se lahko izognete z vgradnjo učinkovitega prezračevalnega sistema s rekuperacijo, pri katerem so cevi za prezračevanje ključnega pomena.

Res je, da je rekuperator zraka središče celotnega prezračevalnega sistema, kar pa še ne pomeni, da cevem za prezračevanje ne posvečamo nobene pozornosti. Cevi za prezračevanje so namreč povezovalni člen v celotnem prezračevalnem sistemu, preko katerih prehaja dovodni in odvodni zrak, zato je ključnega pomena, da so kakovostne in imajo antistatični ter antibakterijski certifikat. So fleksibilne, kar omogoča lažjo napeljavo od rekuperatorja zraka do ohišij ventilov v posameznih prostorih.

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo očisti zrak v enem prostoru

Priljubljenost različnih prezračevalnih sistemov vedno bolj narašča, saj se ljudje vedno bolj zavedamo pomena kakovosti zraka v bivalnih prostorih. Mnogi uporabniki se tako že ob načrtovanju novogradnje odločajo za ustrezen prezračevalni sistem, ki bo poskrbel za učinkovito izmenjavo porabljenega in svežega zraka. Kadar pa govorimo o naknadni vgradnji prezračevalnega sistema, je potrebno dobro razmisliti o vseh možnostih, saj lahko pričakujemo manjše ali večje gradbene posege. Ena od rešitev je lokalno prezračevanje z rekuperacijo.

Za razliko od centralnega prezračevanja, je lokalno prezračevanje z rekuperacijo osredotočeno zgolj na en prostor in proces kroženja zraka se odvija le v tem prostoru. Ta način prezračevanja je odlična rešitev, če iščemo učinkovit prezračevalni sistem le na primer za kuhinjo, sanitarije, delavnico ali pa dnevni prostor. V tem primeru je potrebno narediti preboj skozi fasado, kamor se namesti lokalni rekuperator zraka, ki poskrbi za direktno izmenjavo dovodnega in odvodnega zraka.