Detajli za uspešno gostinsko dejavnost

Za vse ljubitelje čajev

Detajli za uspešno gostinsko dejavnost

15 aprila, 2018 Splošno 0
Plastična embalaža za živila

Gostinci pri svoji dejavnosti potrebujejo kar nekaj opreme in pripomočkov, da lahko sploh uspešno pripravljajo hrano in ustrežejo željam svojih gostov. Veliko poudarka gre nameniti večjim napravam, na primer pečicam, štedilnikom, hladilnikom in drugim pripomočkom, ki so gostincem običajno namenjeni v posebni industrijski izvedbi. A prav tako se pri tej dejavnosti izkaže za pomembno tudi druga oprema, pogosto manj opazni pripomočki, ki lahko povzročijo veliko slabe volje, če jih nimamo pri roki. To so malenkosti, na primer posoda za shranjevanje hrane, razne folije, škatle in podobno.

Embalaža za hrano

Vsekakor je posoda za shranjevanje hrane med pomembnejšimi pripomočki v vsakem gostinskem lokalu. Na zalogi je namreč cela vrsta živil, pogosto pa tudi nekaj že pripravljenih jedi, ki jih je treba ustrezno shranjevati. V poštev pride na primer plastična embalaža za živila, morda bodo bolj ustrezne posodice iz stiropora, morda celo alu pladnji ali kar alu folija. V vsakem primeru pa velja, da je pametno imeti pri roki ustrezno embalažo za pakiranje živil.

Za posebej pomembno se posoda za shranjevanje hrane izkaže pri gostincih, ki ponujajo dostavo hrane na dom. V tem primeru je treba izbrati namenske izdelke, ki so prilagojeni prav temu namenu. Plastična embalaža za živila ne pride vedno v poštev, saj le za kratek čas ohranja temperaturo hrane. Bolj primerna bo verjetno embalaža iz stiroporja.

Pripomočki za prezentacijo in prodajo

Posoda za shranjevanje hrane pa je nenazadnje uporabna tudi pri prezentaciji in prodaji hrane. Odvisno seveda, za kakšen gostinski lokal gre. V mnogih slaščičarnah, pekarnah in podobnih prodajalnah se gotove jedi postavijo na ogled in sproti prodajajo strankam. Treba je poskrbeti, da so lepo predstavljene in učinkovito shranjene. Včasih je povsem ustrezna že plastična embalaža za živila, včasih pa je bolje izbrati namensko embalažo, ki je na tem področju ne manjka.