Dimnik

Za vse ljubitelje čajev

Dimnik

5 novembra, 2020 Splošno 0
Dimnik.

Dimnik mora biti izbran pravilno, saj je zelo pomemben, kot del ogrevalnega sistema. Če sami pri izbiri niste najbolj sigurni, vam bo pri izbiri pomagal strokovnjak, ki vam bo glede na vaše potrebe in lastnosti hiše oziroma objekta, znal najbolje svetovati pri vaši izbiri dimnika.

Pozorni morate biti tudi na izbrano gorivo, ki ga boste uporabljali za ogrevanje vašega doma in različnih prostorov.  Upoštevati je potrebno tudi ali izbirate novi dimnik za novogradnjo ali pa za starogradnjo. Po navadi se pri vseh gradnjah priporoča trislojne montažne dimnike, saj so lahki , hkrati pa ne potrebujejo dodatnih temeljev.

Na tržišču je na voljo veliko različnih modelov, velikosti in oblik dimnikov. Poznamo troslojne dimnike, opečnate dimnike, šamotne sistemske dimnike in mnoge druge.

Dimnik ima pomembno vlogo pri ogrevalnem sistemu, zato je seveda potrebno izbrati primernega ponudnika, ki vam bo nudil tudi druge dimniške storitve in rešitve v primeru komplikacij ali različnih težav.

Vratca za dimnik

Vratca za dimnik omogočajo in nudijo temeljito čiščenje vsakega dimnika, da se lahko očisti navzdol in navzgor. V večini primerov se vratca za dimnik namestijo na predelu kolena.

Dimnik in dimne cevi morajo biti redno pregledane in očiščene. Očiščene morajo biti pred vsako novo kurilno sezono prav tako pa tudi po vsaki končani kurilni sezoni, saj notri ostanejo saje, ki lahko povzročijo nepričakovan vžig ali pa izpuščanje nevarnih plinov in nadležnih vonjav. Dimnik naj očisti za to prav usposobljena oseba oziroma strokovnjak na tem področju, ki vam bo znal tudi svetovati ali je potrebno kakšen del, cev ali vratca za dimnik zamenjati za boljšo in večjo zagotovitev varnosti.Vratca za dimnik so ključen element vsakega dimnika, naj si bo to novejši ali pa kakšen starejši model dimnika. Vratca za dimnik so pomembna in ključna predvsem za to, ker omogočajo enostavno čiščenje in varnosti pri delovanju vsakega dimnika.