Električno ogrevanje po najnižji ceni

Za vse ljubitelje čajev

Električno ogrevanje po najnižji ceni

marec 27, 2019 Splošno 0
Analogni termostat

Kako se učinkovito ogrevati po najnižji možni ceni? Seveda za prihranek nismo pripravljeni žrtvovati udobja ali zmogljivosti ogrevalnega sistema, lahko pa kaj prihranimo na druge načine. Veliko možnosti ponujajo različne električne rešitve, ki imajo idealno kombinacijo zaželenih lastnosti.

Najcenejše ogrevanje verjetno ponujajo sistemi talnega gretja, sploh če imamo opravka z večjimi površinami. Gre namreč za nizkoenergijsko ogrevanje, ki že pri nizkih temperaturah zagotavlja prijeten občutek v prostoru. Grelni elementi se ne segrevajo toliko in ne porabijo velike energije, tudi posebnih izgub ni, saj so nameščeni tik pod pohodno površino, poleg tega se prostor enakomerno ogreva – učinkovito lahko z malo energije močno ogrejemo tudi večje prostore. Za natančno nastavitev temperature lahko poskrbi kar analogni termostat, ki ne predstavlja nikakršnih stroškov, saj gre za enkratni nakup in morda le 10 ali 20 evrov. Analogni termostat je povsem učinkovita rešitev za upravljanje ogrevanja, saj omogoča zelo natančno nastavljanje želene temperature. To pomeni, da ne bo treba zapravljati za dražje termostate, saj v večini primerov že osnovni analogni termostat povsem zadovoljivo opravi svoje delo. Tako je tudi najbolj primerna komponenta v sistemu, ki se ponaša z najnižjo možno ceno.

Električno ogrevanje za ugodno ceno ponuja tudi druge možnosti. Predvsem na dolgi rok se odlično obnese IR ogrevanje, sploh če imamo opravka z manjšimi in pravilno urejenimi prostori. Tovrstno električno ogrevanje je zelo učinkovito in ponuja neprekosljiv izkoristek, na dolgi rok pa se izkaže varčnost grelnih elementov in nizka cena električne energije.

Vloga izolacije

Ne pozabimo na to, da na električno ogrevanje še posebej vpliva izolacija. Ker gre za nizkoenergijske sisteme, je zmogljivost precej omejena. Lahko sicer učinkovito ogrejejo tudi večje prostore, ne ponujajo pa zmogljivosti, s katerimi bi nadomestili toplotne izgube zaradi slabe izolacije. Kakovostna toplotna izolacija je nepogrešljiva komponenta nizkocenovnega ogrevanja v vsakem objektu, ne le v pasivnih hišah.