Elektroinštalater opravi delo strokovno in kakovostno

Za vse ljubitelje čajev

Elektroinštalater opravi delo strokovno in kakovostno

11 novembra, 2020 Splošno 0
Elektroinštalater

Električna energija je danes nujno potrebna za naše bivanje in delovanje, zato so električne inštalacije obvezen del vsakega objekta. Glavna funkcija elektroinštalacij je, da elektrika po njih nemoteno potuje iz električnega omrežja do porabnikov v objektu in nam na ta način omogoča kuhanje, gledanje televizije, pranje in še marsikaj drugega. Za kakovostno izvedbo elektroinštalacij poskrbi elektroinštalater, ki ima ogromno znanja s področja izvedbe elektroinštalacij in vseh varnostnih ter tehničnih predpisov.

Elektroinštalater izpelje elektroinštalacije glede na projektni načrt, ki ga je naredil projektant. V dobro zasnovanem projektnem načrtu je natančno opredeljen potek elektroinštalacij in vseh elementov, zato je delo za elektroinštalaterja toliko lažje. Pri izvedbi elektro inštalacij je potrebno biti pozoren na mnogo dejavnikov, če ne želimo, da se stroški projekta po nepotrebnem ne povečajo. Tako je potrebno pomisliti tudi na kasnejše morebitne nadgradnje, zaradi česar je potrebno izvedbo elektroinštalacij izpeljati s pomočjo gibljivih cevi, v katere lahko kable napeljemo tudi naknadno.

Elektroinštalater poskrbi za brezhibno napeljavo elektroinštalacij 

Delo v novogradnji ne more potekati brez prisotnosti elektroinštalaterja, saj ta poskrbi za napeljavo električnega toka po celotnem objektu. Običajno poteka njegovo delo v dveh fazah. V prvi fazi elektroinštalater poskrbi za štemanje in poglabljanje kanalov za cevi, po katerih bodo napeljani kabli iz električne omarice do stikal, vtičnic, luči in razdelilnih omaric. V drugi fazi, ki sledi šele po slikopleskarskih delih, pa sledi montaža stikal, vtičnic in drugih finih del.

Elektroinštalater ima zelo odgovorno delo, saj mora poleg poznavanja vseh tehničnih in varnostnih predpisov, poskrbeti še za brezhibno napeljavo elektroinštalacij. Brez končnega testiranja in meritev zato ne gre, saj je to pogoj, da lahko elektroinštalacije v objektu normalno delujejo. Odgovornost pri tem je zelo velika, saj sta od kakovosti opravljenih del odvisna tako varnost uporabnikov kot tudi varnost elektroinštalacij. Izbira najbolj primernega elektroinštalaterja je zato izjemno pomembna in ji je potrebno nameniti posebno pozornost.