Enostavni električni viličarji

Za vse ljubitelje čajev

Enostavni električni viličarji

11 avgusta, 2019 Splošno 0
električni viličarji

Za uporabo v skladiščih, kjer ne sme priti do izpusta škodljivih plinov, se največ uporabljajo električni viličarji s čelnimi vilicami. Taki viličarji so zelo primerni za razvoz vseh vrst tovorov, vseeno pa je najbolj primerno, če je tovor zložen na paletah. Paletiran tovor se namreč bistveno lažje zlaga tudi v višino, tako da lahko dosežemo bolj gosto postavitev tovora, s tem pa povečamo kapaciteto skladišča.

Preprost Indos viličar je kralj med električnimi viličarji za manj zahtevna skladišča, ki nimajo pretirano visokih polic. Ker je zelo enostavne izdelave, je Indos viličar zelo robusten in kot tak zdrži brez težav tudi nekoliko bolj trdo ravnanje. Tudi glede vzdrževanja je Indos viličar lastniku zelo prijazen, saj so rezervni deli in vzdrževalna dela poceni, tako da omogoča velike prihranke s tega naslova. Še bolj pomemben pa je časovni prihranek. Časovni intervali, predvideni za zamenjavo delov, ki so najbolj na udaru, so precej dolgi. Tudi za splošni servis je interval dolg, samo popravilo pa poteka zelo hitro. Zato nam električni viličarji Indos najbolje služijo tam, kjer potrebujemo robustne rešitve, natančnost izdelave in udobje pa ne rabita biti ravno na prvem mestu. 

Električni ali pa dizelski viličar znamke Indos se veliko uporablja tudi na kmetijah ter v manjših proizvodnjah, kjer nadomešča druge načine transporta tovora po manjši površini. Zaradi robustnosti in majhne velikosti ni bojazni, da ga ne bi imeli kam pospraviti v obdobju mirovanja. Nakup takega viličarja je tudi ekonomsko smiseln, saj ne predstavlja velikega stroška nabave. Zlasti za dizelske viličarje na kmetijah pa velja, da se zelo veliko kupuje rabljene in obnovljene stroje. S tem se da prihraniti še nekaj dodatnega denarja, hkrati pa z ustrezno obnovljenim strojem dosegamo praktično enako delovanje, kot če bi kupili novega. Robustni Indos viličarji so namreč narejeni za veliko število obnov.