Enostavno do jadrnice

Za vse ljubitelje čajev

Enostavno do jadrnice

februar 25, 2021 Splošno 0
Najem plovila

Preživljanje počitnic na jadrnici je sanjska izkušnja, ki lahko povsem spremeni dopust. Večinoma se tem opcijam izogibamo zato, ker veljajo za precej kompleksne in drage, s tem pa se v svojem prostem času ne mislimo ukvarjati. A na voljo imamo tudi nekatere enostavne rešitve, ki lahko ponudijo bistveno boljšo izkušnjo!

Najboljša možnost je seveda izposoja jadrnice, ki povsem olajša iskanje ustreznega plovila, pa tudi stroški so lahko zelo nizki. Še vedno bomo morali nameniti nekaj truda iskanju plovila za najem, gotovo pa bo moč najti različne atraktivne možnosti. Največ sreče bomo imeli z iskanjem pri agencijah, ki združujejo ponudbo različnih lastnikov plovil, ki se oddajajo v najem. Prav te možnosti so najbolj enostavne in jih lahko izkoristimo pri načrtovanju sproščujočega dopusta na jadrnici, ravno tako se lahko s primerjavo ponudbe na enem mestu izognemo visokim stroškom in najdemo najboljše možnosti za najem plovila.

Vse potrebno lahko opravimo kar preko spleta, tako da pri samem prevzemu plovila ne bo kakšnega posebnega dodatnega dela ali nepričakovanih stroškov. Seveda je veliko odvisno od tega, za kakšno plovilo se odločimo in kakšno dodatno ponudbo izberemo. Najem plovila včasih vključuje še nekatere dodatne storitve, kar moramo pravočasno upoštevati.

Dodatna ponudba pri najemu plovila

Izposoja jadrnice je lahko povsem enostavna, a upoštevati moramo tudi nekatere dodatne zahteve in dodatno ponudbo na tem področju. Premisliti moramo predvsem o tem, kdo bo plovilo upravljal – potrebujemo usposobljenega in izkušenega skiperja, ki ima dovoljenje za upravljanje jadrnice. Najem plovila lahko vključuje tudi skiperja, to pa prinaša določene stroške in dodatne obveznosti.

Hitro nam z misli uidejo tudi komplikacije pri postankih po poti, ki jo načrtujemo. S sidrom se sicer lahko ustavimo kjerkoli, a to ni vedno dovoljeno in lahko nastanejo tudi nepričakovani stroški. Za kar najboljšo izkušnjo je izposoja jadrnice lahko dobra izbira, a se moramo na dopust vseeno dobro pripraviti.