Gaming računalniki

Za vse ljubitelje čajev

Gaming računalniki

5 novembra, 2020 Splošno 0
Gaming računalniki

Računalniki, posebej prilagojeni navdušencem nad računalniškimi igrami, so na voljo v različnih izvedbah. Za vse je značilno, da imajo visoko zmogljivost in ponujajo odlično izkušnjo pri igranju zahtevnih računalniških iger. Moramo pa biti zelo pozorni na to, da izberemo pravi računalnik za svoje potrebe – naprave v višjem zmogljivostnem rangu so seveda izjemno prepričljive, a tudi precej drage. S pravim kompromisom lahko dobimo idealen računalnik po ugodni ceni.

Namizni računalnik

Gaming računalniki so običajno stacionarni, saj je možno v veliko ohišje vgraditi zmogljivejše komponente. Ne bo težav s hlajenjem komponent in odvajanjem toplote, ki se sprošča pri delovanju računalnika, prav tako bo možno vse komponente sproti prilagajati in po potrebi nadgraditi. Namizni računalniki imajo še to prednost, da omogočajo uporabo raznovrstne dodatne opreme, ki naredi celotno izkušnjo še veliko boljšo.

Namizni računalniki so praviloma cenejši od prenosnikov, če primerjamo izdelke s podobnimi zmogljivostmi. Plačujemo namreč le za komponente, ne pa za oblikovanje in druge nujne rešitve, ki omogočajo uporabo računalnika na poti. 

Prenosni računalnik

Če potrebujemo prenosni računalnik, bomo morali skleniti nekaj več kompromisov. V kompaktno ohišje je namreč težko vgraditi velike in potratne komponente, poiskati moramo naprave z naprednimi komponentami in posebnimi rešitvami za hlajenje. Na srečo so na voljo prilagojeni gaming računalniki tudi med prenosniki, so pa te naprave praviloma precej drage, pa tudi dokaj okorne pri uporabi na poti.

Za igričarski prenosnik se odločajo tisti, ki želijo v izvrstni izkušnji uživati v vsakem okolju. Tak prenosni računalnik bo v celoti prilagojen temu namenu, saj mora visoki zmogljivosti podrediti kar nekaj drugih lastnosti. Pričakovati gre nekoliko večjo velikost in težo ter krajšo avtonomijo delovanja, v zameno pa dobimo visoko zmogljivost, ki je nujna za poganjanje sodobnih iger. Vsekakor lahko tudi prenosni računalnik ponudi primerljivo izkušnjo, kot jo pri igranju iger ponujajo namizni gaming računalniki, bomo pa morali za tak rezultat nekoliko bolj pozorno pobrskati po ponudbi in nekoliko širše odpreti denarnico.