Husqvarna orodja za vrtnarje

Za vse ljubitelje čajev

Husqvarna orodja za vrtnarje

1 februarja, 2021 Splošno 0
Husqvarna 450

Vrtnarstvo je poklic, ki je izrazito sezonske narave. Najbolj pomemben del leta za vsakega vrtnarja je pomlad, ko se rastline prebudijo iz zimskega spanca. Takrat je potrebno hitro začeti s prvimi opravili, saj izgubljeni čas pomeni slabši razvoj rastlin. Sem spada obrezovanje grmovnic, košnja trave in zasajanje novih rastlin. Obrezovanje grmovja in lažja gozdna opravila bodo povsem enostavna z uporabo motorne žage Husqvarna 450, ki je primerna tudi za podiranje srednje debelih dreves. 

Nega travnatih površin

Med spomladanskimi opravili je najbolj pomembno negovanje zelenice. Pozimi je trava v hibernaciji in ne raste. Posamezne bilke zato odmirajo in tvorijo polst. Za dober zagon in gosto travo jo je potrebno v začetku marca prekrtačiti in pognojiti, nato pa zlasti redno kositi. Ne pozabimo: redna košnja je najbolj pomemben del nege trave! Vrtni traktor Husqvarna je najbolj primerna rešitev za košnjo večjih travnatih površin. Zaradi velike delovne širine ima vrtni traktor Husqvarna bistveno večjo produktivnost, kot običajna vrtna kosilnica. Še vedno pa je treba upoštevati, da bolj strmih in ožjih področij vrtni traktor Husqvarna ne doseže. Tam bo potrebno uporabiti navadno vrtno kosilnico, kjer pa je preširoka tudi ta, se kosi z nitkarico.

Obrezovanje grmovnic in gozdarska opravila

Obrezovanje okrasnih grmovnic je opravilo, ki bi ga praviloma morali izvajati vsaj 2x letno. Najboljše orodje za ta namen so motorne škarje, ki brez težav odrežejo do 4cm široke veje. Za redčenje grmovnic in podrasti v gozdu pa nujno potrebujemo motorno žago, kakršna je Husqvarna 450. Grmovnice, ki niso bile oskrbovane že več let, je najbolje čim prej zredčiti do te mere, da bodo z letnim prirastom zapolnile želene dimenzije. Husqvarna 450 je odlična motorna žaga, ki nam bo pri tem delu izredno v pomoč. Seveda pa je pomembna tudi izbira grmovnic – te naj bodo takšne, ki se hitro in lepo obrastejo.