Informacijska varnost je zelo pomembna

Za vse ljubitelje čajev

Informacijska varnost je zelo pomembna

december 29, 2018 Tehnologija 0
Informacijska varnost

Informacijska varnost je bistven del uporabe interneta. To je področje, ki se ukvarja s varnostjo informacij in informacijskih sistemov določene organizacije. Ukvarja se z zaščito informacij in pa tudi z zaščito strojne opreme, programske opreme, zaščito fizičnih in finančnih dobrin in kar je najpomembneje z zaščito ugleda nekega podjetja in zaposlenih v tem podjetju.

Informacijska varnost se ukvarja tudi s različnimi grožnjami in tveganji. Kadar nekemu podjetju grozijo ne moremo veliko narediti, vendar so stvari, na katere lahko vplivamo. Če pomislimo na tveganje pa lahko vplivamo na škodo. Tveganja so različna. Lahko govorimo o manjših programskih napakah, ki ne povzročijo veliko škode ali pa o takšnih tveganj, kjer lahko propade celotno podjetje.

Informacijska varnost je postopek pri katerem ocenijo Tveganje in ga poizkušajo zmanjšati. Pri informacijski varnosti se uporabljajo različni standardi. Tu je zelo pomembna kriptografija, kjer z njeno pomočjo šifriramo podatke, tako da so dostopni le določenim ljudem. Najbolj znani metodi za simetrično in asimetrično kriptiranje. V kolikor ne bi poznali kriptografije, bi bili podatki in informacije dostopni tudi vsem nepooblaščenim osebam.

MS teams za kvalitetno komunikacijo v podjetju.

MS teams je zelo dobro orodje, ki nam omogoča dobro in kvalitetno komunikacijo, ki bo potekala zelo enostavno in kar je najpomembneje, ta komunikacija bo zelo produktivna. To je za vsako podjetje ključno, saj pride v nasprotnem primeru do slabega razumevanja med potekom dela, kar pa lahko privede do izgube posla ali do slabšega dobička.

MS teams je orodje, ki bi ga moralo imeti vsako dobro in napredno podjetje. Ker ga večina ljudi še vedno ne zna uporabljati, je potrebno opraviti določen tečaj, ki vam bo predstavil vse glavne prednosti in funkcije za dobro uporabo tega orodja.

MS teams je potrebno dobro poznati in obvladati vse njegove funkcije. Tako bodo zaposleni v podjetju imeli dober pregled nad vsemi procesi in bodo brez težav komunicirali.