Invisalign ima tudi nekaj slabosti

Za vse ljubitelje čajev

Invisalign ima tudi nekaj slabosti

19 maja, 2020 Splošno 0
Invisalign_2

Invisalign je odličen zobi aparat, ki je znano po odličnih rezultatih in po izredno učinkovitem in hitrem ravnanju zob. Vseeno ima tudi nekaj slabosti, ki bi jih pacienti morali poznati, prden se odločijo za cenovno precej drago nevidno ravnanje zob. Prva slabost, ki jo lahko izpostavimo je ta, da je invisalign potrebno ravno tako neprestano nositi, če želimo imeti dobre rezultate. Veliko ljudi se tega ne zaveda, vendar moramo tudi nevidni aparat nositi vsaj 22 ur na dan, če želimo hitro opaziti rezultate 

Invisalign je zobni aparat, ki e ga bomo morali ravno tako privaditi. Čeprav na ortodonti obljubljajo izjemno prilagajanje, je dobro vedeti, da bomo tudi tu potrebovali vsaj dva dni, da se bo naša ustna votlina privadila na tujek, ki bo neprestano prisoten v naših ustih. Na začetku se bomo morali privaditi tudi na govorjenje, saj bomo občutili kar nekaj težav. 

Invisalign se občasno izredno težko odstrani, še zlasti v obdobju, ko nismo vajeni. Po jedi bomo zobe ravno tako morali dobro očistiti, da si bomo lahko aparat zoper namestili v usta. 

Zobni aparati za odrasle in otroke

Zobni aparati, ki so na voljo v slovenskih ortodontskih ordinacijah, so različni. Večina pacientov pozna le klasični fiksni zobni aparat, ki nam ga običajno financira zdravstveno zavarovanje. Če si lahko privoščimo, pa imamo možnosti tudi za drugačne in bolj napredne zobne aparate. Eden izmed boljših je zagotovo nevidnih zobni aparat, ki ga v večini uporabljajo odrase osebe, ki hodijo v službo in si ne morejo privoščiti grdih zob. 

Zobni aparati, ki se tudi pogosto uporabljajo so keramični. To je fiksni aparat, ki ga zaradi keramičnih ploščic skorajda ni opaziti in je tudi precej drag. Če imamo dovolj denarja si seveda lahko privoščimo kateregakoli. Če pa smo prepuščeni zdravstvenemu zavarovanju, se bomo morali zadovoljiti z najcenejšo opcijo.