Izbira ustreznega bazena za vso družino

Za vse ljubitelje čajev

Izbira ustreznega bazena za vso družino

27 septembra, 2020 Prosti čas 0

Družinski bazeni postajajo vse bolj priljubljeni in neredko lahko na domačih vrtovih opazite dovolj velike in privlačne bazene. A možnosti izbire za družinski bazen so različne. V neposredno bližino svojega doma lahko postavite povsem preprost napihljiv bazen, po drugi strani pa vam vse dostopnejše cene omogočajo, da si postavite čisto pravi bazen.

A še preden se odločite za postavitev bazena kot iz filma, si le vzemite nekaj časa in dobro razmislite o vrsti bazena in ne nazadnje še o proračunu, ki ga boste morali predvideti za postavitev bazena. Pri izbira vrste bazena se boste lahko osredotočili na vgradni bazen, delno vgradni bazen in na prostostoječi bazen.

Bazeni z visoko mero udobja in dolgo življenjsko dobo

Kakšno življenjsko dobo imajo zunanji bazeni? Vgradni in napihljivi družinski bazeni vam ponujajo izjemno udobje in dolgo življenjsko dobo. Bazen se lahko popolnoma prilagodi vašemu terenu.

Vgradni bazen je zelo stabilna vrsta bazena in se torej terenu prilagodi tako po estetski kot tudi po tehnični plati. Če želite nadvse uživati v obširnejši površini za plavanje, je vgradni bazen za vašo družino izjemno dobrodošla izbira.

Trpežni in cenjeni bazeni

Delno vgradni družinski bazeni prav tako veljajo za zelo trpežne, hkrati pa so zelo cenjeni tudi zaradi svoje estetske plati. Za takšno vrsto bazena je značilno, da je delno vkopan v zemljo, deloma pa spominja na prostostoječi bazen.

Delno vgradni bazen je dobrodošla izbira zlasti na težavnejših tereni, ker se lahko zlahka prilagodi nagnjenemu terenu oziroma terenu na dveh različnih višinah.

Za prenašanje in prevažanje preprost bazen

Samostoječi družinski bazeni so priljubljeni zlati zato, ker so preprosti za prenašanje oziroma prevažanje. Prav tako so v primerjavi z omenjenima vrstama bazenov cenejši, obenem se jih namesti hitreje kot vgradne bazene.

Prostostoječi bazen je najpogostejša izbira posameznikov in najemnikov, ker ga lahko na hiter in preprost način lahko prestavijo na drug teren.