Kaj je najboljši način, da nadziramo temperaturo v posamezni sobi?

Za vse ljubitelje čajev

Kaj je najboljši način, da nadziramo temperaturo v posamezni sobi?

avgust 30, 2019 Splošno 0
Kaj je najboljši način, da nadziramo temperaturo v posamezni sobi?

Če nimamo organiziranega sistema, ki bi omogočal centralno gretje to pomeni, da moramo v vsaki sobi posebej nadzorovati segrevanje zraka oziroma ambientno temperaturo in edini način, da to dosežemo je tako, da namestimo analogni termostat na vir elektrike, ki povezuje glavno vtičnico, ki je vezana na električni sistem hiše z napravo, ki opravlja električno gretje. Analogni termostat deluje tako, da konstantno spremlja temperaturo okoliškega zraka po klasični tehnologiji bimetala, torej ko je ambientna temperatura previsoka, se kar naenkrat bimetal odtakane, kar pomeni ,da grelni element, ki ga imamo nameščenega neha greti dokler se temperatura ne zniža na temperaturo, ki smo jo nastavili na analogni termostat. Tako ljudje že več let ogrevajo  svoje prostore, vendar težko nadzorujemo globalno temperaturo.

Tak način gretja nam prihrani nekaj denarja, saj se izognemo nepotrebnemu gretju in lahko kar precej natančno spremljamo temperaturo, vendar vseeno to ni najbolj učinkovit način ogrevanja stanovanja, saj nas po navadi ne zanima temperatura le enega prostora ampak celotnega stanovanja in takrat moramo zamenjati analogni termostat za drugačne metode spremljanja temperature. 

Če se odločimo za talno gretje smo ravno tako postavljeni pred problem in sicer kako nastaviti primerno temperaturo za celotno stanovanje. Največkrat je talno gretje vezano na en centralni sistem gretja in samo če imamo digitalno in fizično ločene posamezne sobe tudi v smislu panel gretja, ne moremo nadzorovati posameznih temperatur, vendar imamo s tem možnost nastavljanja globalne temperature, nočne in dnevne temperature ter zmanjšanega gretja takrat, ko nas ni v hiši. Talno gretje je na splošno bolj prilagodljivo kot ostali načini  gretja prostorov in ravno zato tako hitro pridobiva na popularnosti. Kdo si ne bi želel cenejšega, bolj učinkovitega in diskretnega ogrevanja hiše ali stanovanja, kot ga lahko dobimo le v primeru, da se ob gradnji ali prenovi odločimo za talno gretje.