Kako v svoj dom prinesti koščen narave

Za vse ljubitelje čajev

Kako v svoj dom prinesti koščen narave

16 januarja, 2020 Splošno 0
gotovi parket

Najboljši način, da ambient zunanjega okolja prenesemo v notranje prostore je to, da se odločimo za to, da veliko pohištva, kot so recimo omare in stoli, mogoče celo dekoracije, izberemo v lesenem izgledu, pa naj bo to imitacija masivnega lesa, ali dejansko material skoraj da nedotaknjen glede na svojo obliko, v kateri se pojavlja v naravi. Če se odločimo, da bomo uporabili tople barve in vzorce lesa, ki so tako organski, da bolj že skoraj da ne morejo biti lahko brez težav dosežemo povezavo med zunanjostjo in notranjostjo ter poskrbimo za udoben interier.

To najlažje dosežemo, če se odločimo, da v les odenemo dve stvari in sicer tla ter vrata.

Gotovi parket je najboljši način, da prinesemo v dom les z nekoliko okrnjenim proračunom, saj je ta izbira lahko veliko bolj ugodna kot na primer masivni parket, prav tako pa lahko gotovi parket uporabljamo skupaj s talnim gretjem, ki je za mnoge najbolj ugoden način ogrevanja. Nekoliko nižja cena ne pride samo na podlagi tega, da je gotovi parket delno narejen iz nekoliko manj prestižnega lesa, kot je smreka ali breza, ampak se gre predvsem za to, da lahko na dolgi rok veliko prihranimo s tem, da ogrevamo prostore preko talnega gretja, za katerega pa je dvoslojni gotovi parket nujnost.

Da zaključimo prijeten ambient lesenih oblog pa je najbolje, če se odločimo še za lesena notranja vrata, ki prinesejo nekaj lesenega vpliva tudi na stene in presekajo standardno belino. Če se odločimo za to, da vgradimo lesena notranja vrata lahko s tem dosežemo to, da prenesemo les na nivo oči, torej toplino, ki izhaja že iz tal še dodatno podkrepijo vgrajena lesena notranja vrata. Seveda ta odločitev ni nujna, še posebej, če želimo ustvariti optično večji prostor, vendar s tem dosežemo drug ambientalen namen.