Kakovostna hladilna tekočina za avto zagotavlja dolgo življenjsko dobo motorja

Za vse ljubitelje čajev

Kakovostna hladilna tekočina za avto zagotavlja dolgo življenjsko dobo motorja

avgust 19, 2019 Splošno 0
Kakovostna hladilna tekočina za avto zagotavlja dolgo življenjsko dobo motorja

Naši jekljeni konjički za svoje nemoteno delovanje potrebujejo kar nekaj različnih tekočin. Poleg goriva in večnamenskih olj, je nujno potrebna tudi hladilna tekočina za avto ali kratko antifriz. Ta tekočina s svojimi posebnimi lastnostmi zagotavlja hlajenje motorja, kar poveča njegov izkoristek in zanesljivost pri zahtevni uporabi in visokih obremenitvah. Vsak hladilni sistem v avtu mora biti dobro zaprt, kajti v primeru izhajanja tekočine lahko pride do rjavenja. 

 

Zato je pomembno, da vsaka hladilna tekočina za avto preprečuje rjavenje in odlaganje vodnega kamna na stene hladilnega sistema. Izjemno pomembno vlogo imajo tudi v zelo vročih in ekstremno mrzlih dnevih. V prvi vrsti iz motorja odvaja odvečno toploto in preprečuje pregrevanje motorja ali nasprotno pozimi, hladilni sistem ščiti motor pred zmrzovanjem. Novejše generacije hladilnih tekočin so izdelane po tehnologiji organskih kislin, kar omogoča boljše hladilne lastnosti, povrhu tega pa so tudi ekološko sprejemljivejše.

 

Tekočina za vetrobransko steklo se dobi na vsakem koraku

 

Varnost v prometu na cesti je izjemnega pomena, od tega pa je odvisno veliko dejavnikov in eden od teh je tudi očiščenost avtomobila, še posebno stekel. Zelo pomembno vlogo pri tem ima tekočina za vetrobransko steklo, ki nam omogoča, da se naokoli vozimo z lepimi in očiščenimi stekli. Tudi, če se nam na poti stekla umažejo, sistem v avtu omogoča, da si stekla hitro in zanesljivo očistimo in s tem preprečimo morebitno nesrečo.

 

Tekočina za vetrobransko steklo nam skupaj z brisalci skrbi za funkcionalnost stekla in s površine odstrani vso mrčes, prah, umazanijo in druge vsiljivce, hkrati pa poskrbi za neoviran pogled na cestišče. Tekočine lahko najdemo v vseh prodajalnah z avtomateriali v različnih embalažah in pripravljenih koncentracijah. Lahko izbiramo tudi med tekočinami, ki so primerne za vroče poletni dni ali mrzle zimske dni. V kolikor nam tekočine v avtu primanjkuje je dolivanje popolnoma enostavno.