Kakovostna lovska oprema

Za vse ljubitelje čajev

Kakovostna lovska oprema

17 oktobra, 2020 Splošno 0
Svetilke

Za uspešen lov in nasploh dobro izkušnjo pri lovskih odpravah potrebujemo raznovrstno opremo, ki nam pri tem pomaga. Običajno se najbolj osredotočamo na tisto opremo, ki pri lovcih najbolj izstopa, to so predvsem puške oziroma strelno orožje, ki se uporablja. A to je le del opreme, ki v široki kombinaciji zagotavlja dobro izkušnjo na terenu. Pomisliti moramo še na mnoge druge elemente, ki so prav tako odločilni pri lovu. Nekatere uporabljamo neposredno pri lovu, druge pa moramo imeti pri roki, če jih bomo slučajno potrebovali.

Že ob orožju potrebujemo nekaj nujnih dodatkov. To je recimo strelni daljnogled, ki pomaga pri streljanju na daljavo. Izredno pomembno je, da izberemo kvaliteten strelni daljnogled, ki odgovarja tako orožju kot našim potrebam. V nekaterih primerih optike sicer ne potrebujemo, če pa jo, mora biti ta zelo dobro pripravljena na svoje delo, saj ima odločilen vpliv na uspeh pri lovu. Dober strelni daljnogled je vsekakor pametna naložba, saj lahko močno izboljša izkušnjo in uspeh pri lovu, pa tudi varnost in udobje pri rokovanju z orožjem. Ob tem omenimo še razno drugo opremo, ki se uporablja v kombinaciji z orožjem, recimo naramne pasove, etuije in torbe, sete za čiščenje, nazadnje pa seveda tudi strelivo.

Pri lovu potrebujemo še nekaj druge opreme, pri kateri je kakovost ključnega pomena. To velja recimo za svetilke, ki so na terenu vedno dobrodošle in tudi pogosto v uporabi. Na lov se pogosto odpravljamo v mraku, predvsem v zgodnjih jutranjih urah, takrat brez svetilke ne bomo prišli daleč. Prav tako moramo imeti dobro osvetlitev pri pripravi na lov in pri uporabi razne druge opreme, zato so svetilke vsekakor del nujne lovske opreme. Podobno velja za nekatere druge kose, recimo vsestranski nož in kakovostno lovsko opravo, ki vključuje oblačila, obutev in pokrivalo ter po potrebi še druge dodatke.