Kakovostni zobni vsadki

Za vse ljubitelje čajev

Kakovostni zobni vsadki

21 februarja, 2021 Splošno 0
Zobni implantat

Zdravljenje z vsadki je dokaj priljubljeno, saj ima mnoge prednosti v primerjavi s klasičnim zdravljenjem in alternativami. Vsekakor se splača preveriti možnosti, ki jih imamo na tem področju, in izkoristiti ponudbo zobozdravnikov, ki nudijo takšna zdravljenja.

Že sami izdelki so nadvse impresivni, saj je zobni implantat produkt sodobne tehnologije, skrbnega razvoja, natančnega oblikovanja in brezhibne izvedbe. Ker gre za tako pomemben element pri zdravljenju, pri teh postopkih gotovo ne gre iskati bližnjic. Sodobni zobni vsadki višje kakovosti so večinoma izdelani iz titanovih zlitin, uporabljajo pa se lahko tudi drugi materiali, tako da imamo na izbiro več možnosti in lahko izberemo pravo glede na svoje potrebe.

Zdravljenje z vsadki

Še veliko bolj prepričljivi so zobni vsadki v praksi. Uporabljajo se v primeru manjkajočih oziroma izpadlih zob, ki jih želimo nadomestiti. V tem primeru zobni implantat ponudi mesto za zanesljivo namestitev protetičnega nadomestka.

Zdravljenje z zobnimi vsadki ima v tem primeru številne prednosti, sploh v primerjavi z mostički, ki se klasično uporabljajo za takšne rešitve. Mostički obremenjujejo sosednje zobe, včasih je treba zdrave zobe obrusiti in prilagoditi, da lahko podpirajo protetični nadomestek. Tudi pri uporabi pride do nepredvidljivih obremenitev, medtem ko začne kost pod manjkajočim zobom odmirati in celotno zobovje se lahko preoblikuje. Zobni implantat pa omogoča natančno namestitev nadomestnega zoba, ki je funkcionalno povsem primerljiv z naravnim zobom. Tako so obremenitve še vedno optimalno porazdeljene, predvsem pa ne posegamo v zdrave zobe.

Izbira zobozdravnika za zdravljenje z implantati

Za učinkovito zdravljenje z implantati moramo izbrati dobrega zobozdravnika. Ponudbe je načeloma kar dosti, a to še ne pomeni, da bo vsaka izbira dobra. Poleg tega so zobni vsadki običajno samoplačniški, torej pride v poštev tudi cena za zobni implantat. Pri dobrih ponudnikih bo treba odšteti kakšnih 400 ali 500 evrov, lahko pa za ta denar pričakujemo odlično izkušnjo in prepričljiv rezultat.