Kakšen ima toplotna črpalka cenik na kratki rok?

Za vse ljubitelje čajev

Kakšen ima toplotna črpalka cenik na kratki rok?

1 aprila, 2021 Splošno 0
Toplotna črpalka cenik

Med glavnimi prednostmi toplotnih črpalk se vsekakor izpostavljajo izredno nizki stroški ogrevanja na dolgi rok. Ogrevanje je zelo varčno, saj je oprema učinkovita in ponuja odlične izkoristke, predvsem pa zato, ker se za ogrevanje uporablja energija iz okolja. To pomeni, da ne bo visokih stroškov zaradi porabe dragih energentov. A dolgoročni stroški niso edino, kar nas zanima pri izbiri ogrevalnega sistema, prav tako varčnost ni edina odlika, ki jo ima toplotna črpalka. Cenik na dolgi rok je res prepričljiv, kaj pa kratkoročni stroški?

V izhodišču so cene lahko precej višje, zato se splača ponudbo dobro poznati. Stroške lahko predvidimo na različne načine, če poznamo svoje potrebe in ponudbo ter znamo najti prave rešitve. Za kar najboljši izkoristek investicije je pametno preveriti različne možnosti in cene na https://www.knut.si/toplotne-crpalke, kjer so opisane različne izvedbe toplotnih črpalk.

Za toplotne črpalke cenik določa predvsem tip

Na voljo so različni tipi, ki se delijo predvsem po tem, iz kje izvira energija, ki jo uporablja toplotna črpalka. Cenik je v veliki meri odvisen od tega podatka, saj je treba naprave močno prilagoditi na podlagi vira energije, velike razlike se pojavljajo tudi pri stroških vgradnje. 

Za mnoge je najbolj priljubljena izbira enostavna toplotna črpalka, cenik v tem primeru pokriva preprosto opremo, poleg same črpalke potrebujemo še zunanjo enoto za zbiranje energije iz zraka. To velja za toplotne črpalke zrak voda. Bistveno dražja pa bo kakšna druga toplotna črpalka, cenik je razumljivo manj ugoden, če se odločimo za izvedbo zemlja voda ali voda voda, saj je treba vgraditi podzemne kolektorje ali dovod do podtalne vode.

Glavni strošek je toplotna črpalka, cenik pa pokriva tudi ostalo

Ne pozabimo na druge stroške. Omenili smo že, da so na voljo različne toplotne črpalke, cenik pa je odvisen predvsem od tipa in vgradnje. A morda bo še veliko dela z vgradnjo in povezavo grelnih teles ter s kakšnimi drugimi pomembnimi opravki.