Kdo se po navadi odloča za parket?

Za vse ljubitelje čajev

Kdo se po navadi odloča za parket?

1 oktobra, 2019 Dom in vrt 0

Veliko ljudi asociira parket z nekoliko višjim slojem, saj je to, bodimo iskreni, nekoliko dražji način polaganja talnih oblog, vendar se moramo tudi opomniti, da včasih skoraj da ni bilo vprašanja glede tega, kaj boste položili na tla, odgovor je bil vedno parket, no ali pa nič, vendar v bolj moderni preteklosti je bil parket skoraj da edino, kar so ljudje polagali na svoja tla.

Razlogi zakaj je to še vedno tako zelo pogosta talna obloga so preprosti. Večina parketov je kompatibilnih s talnim ogrevanjem, ki je v zadnjem času precej pridobil na popularnosti, prav tako pa velja, da je to lahko eden izmed najbolj obstojnih podov, ki jih lahko položimo. Edini veliki sovražnik parketa je vida, tako da moramo biti zares previdni, da ne puščamo odprtih oken in da se izogibamo polaganju parketa v prostorih kot sta kuhinja in kopalnica, saj si s tem delamo bolj medvedjo uslugo kot karkoli drugega.

Ena izmed najbolj priljubljenih oblik parketa je tako imenovan dvoslojni gotovi parket, ki je v bistvu parket, ki je narejen tako, da ima zgoraj dekorativno oblogo, ki je narejena iz želenega lesa v želenem odtenku in vzorcu, spodaj pa se nahaja samo vezana plošča iz cenejšega lesa, ki ni namenjena temu, da bi bila videna. Posebnost, ki jo ima dvoslojni gotovi parket je to, da se vgrajuje izjemno preprosto in sicer tako, da se na tla in na parket nanese lepilo in nato vgrajuje tako ,da se samo združuje oba dela, tako tal kot talne obloge. Na ta način položen dvoslojni gotovi parket je izjemno dobra odločitev, če imamo po stanovanju oziroma hiši položeno talno ogrevanje, saj je ta metoda tega, kako se polaga parket kompatibilna s tem, da prostore ogrevamo preko talnega gretja, kar je nekaj, na kar moramo biti pozorni, ko si izbiramo pod.