Kosilnice mulčerji so pomemben del spletne ponudbe pooblaščenih prodajalcev kmetijske mehanizacije

Za vse ljubitelje čajev

Kosilnice mulčerji so pomemben del spletne ponudbe pooblaščenih prodajalcev kmetijske mehanizacije

30 novembra, 2018 Kmetijski stroji 0
Kosilnice mulčerji

Mulčenje je postopek, s katerim s pomočjo mulčerja pripravimo tla za pašnike, travnike ali pa samo za preprečevanje zaraščenosti. Po mulčenju običajno ostane material na tleh, s čimer zmanjšamo izhlapevanje vode, preprečimo rast plevela, zastirka pa obogati tla s hranili. Kosilnice mulčerji so posebna kategorija kmetijske mehanizacije, ki v sebi združujejo košnjo in postopek mulčenja hkrati. Uporabni so predvsem v vinogradništvu, sadjarstvu, gozdarstvu in v komunalne namene za košnjo nabrežin in obcestnih jarkov.

Spletna ponudba pooblaščenih prodajalcev kmetijske mehanizacije, med katerimi so tudi kosilnice mulčerji, je zelo široka. Pred samim nakupom, moramo seveda upoštevati v kakšne namene bomo kosilnico mulčer uporabljali. Torej bomo izbirali med travniškim, gozdarskim ali komunalnimi mulčerji. V spletni ponudbi se lahko natančno pozanimamo o njihovih tehničnih lastnostih. Cena kosilnic mulčerjev je dokaj dostopna. Na drugi strani pa nam bo ta kvaliteten del kmetijske mehanizacije dolgo služil.

Rezervni deli za traktorje naj bodo izključno od pooblaščenega zastopnika

Na kmetijah so traktorji verjetno najbolj pogosto uporabljen del kmetijske mehanizacije. Kmetje ga praktično uporabljajo vsak dan, v celem letu. Pozimi ga uporabljajo za odmetavanje snega, spomladi za obdelavo tal in setev, poleti za košnjo, in pobiranje izdelka, ter jeseni zopet za obdelavo tal in njeno pripravo na zimo. Glede na uporabo tako lahko predvidevamo, da je obraba traktorjev zelo velika, zato je pomembno, da so nam rezervni deli za traktorje vedno na razpolago.

Pri izbiri rezervnih delov je pomembno, da so rezervni deli za traktorje izključno od pooblaščenega zastopnika. To pomeni, da se v traktorju zamenjajo pokvarjeni deli za originalne dele določene blagovne znamke, katere je tudi traktor. Na trgu lahko opazimo, da je izredno široka ponudba rezervnih delov za različne blagovne znamke traktorjev. Zato sklepamo, da pri iskanju ustreznega rezervnega dela za traktorje ne bi smelo biti večjih težav.