Letna kuhinja na vrtu naj bo funkcionalna

Za vse ljubitelje čajev

Letna kuhinja na vrtu naj bo funkcionalna

29 januarja, 2019 Prosti čas 0
Letna kuhinja na vrtu

Letna kuhinja na vrtu mora biti v prvi vrsti odporna na različne vremenske vplive, hkrati pa tudi dovolj funkcionalna, da bo lahko popolnoma služila svojemu namenu. Da dosežemo funkcionalnost letne kuhinje na vrtu, je potrebno pred samo izvedbo skrbno načrtovati celoten prostor. Najprej je potrebno temeljito razmisliti o postavitvi kuhinjskih elementov, pri čemer je potrebno pomisliti na bližino elektrike in vode. To pogojuje na primer postavitev pomivalnega korita ali pa kuhališča, če se bomo odločili za električno kuhališče.

Letna kuhinja na vrtu mora imeti tudi dovolj veliko odlagalno površino, oziroma površino za pripravo hrane. Zavedati se moramo, da bomo letno kuhinjo na vrtu lahko uporabljali na primer tudi za pripravo ozimnice, pri čemer je velika odlagalna površina bistvenega pomena. Bistven element letne kuhinje na vrtu je tudi priročna shramba. Le ta je lahko namenjena predvsem shranjevanju posode, pribora in različnih pripomočkov, ki nam olajšajo kuhanje.

Žari na plin imajo številne prednosti

Žare med seboj ločujemo predvsem glede na vrsto kuriva. Žari na plin so priključeni na plinsko bombo ali direktno na plinsko omrežje. Ena od najbolj pomembnih prednosti žarov na plin, je njihova hitra pripravljenost za peko. Žari na plin se, za razliko od žarov na oglje, zelo hitro segrejejo. To pomeni, da lahko zelo kmalu po tem, ko jih prižgemo, začnemo s peko hrane.

Žari na plin so lahko različnih oblik in velikosti. Velikost določa tudi število gorilnikov. Nekateri imajo samo dva gorilnika, tisti nekoliko večji pa tudi štiri. Poleg litoželezne plošče za peko, imajo žari na plin tudi odlagalno površino, kamor lahko odlagamo pripomočke ali posodo. Zelo priljubljeni so žari na plin s pokrovom. Žar s pokrovom zadrži toploto, vlago in dim. Tako je hrana hitreje pečena in tudi bolj sočna. Žari za plin so zelo enostavni za čiščenje, saj ni toliko umazanije kot na primer pri žarih na oglje.