Medicinska pedikura za vraščen noht

Za vse ljubitelje čajev

Medicinska pedikura za vraščen noht

oktober 7, 2019 Zdravje 0

Medicinska pedikura je zahtevnejša vrsta pedikure, kjer mora imeti kozmetična delavka izredno veliko izkušenj , saj lahko ob nepravemu posegu lahko naredi veliko škode. Preden se torej odpravimo na medicinsko pedikuro, se moramo dobro pozanimati, ali so zaposleni v določenem salonu resnično dobro podkovani za opravljanje tovrstne storitve. 

Medicinska pedikura se izvaja s posebnimi kirurškimi instrumenti, ki morajo biti pred uporabo dobro sterilizirani. Vsa oprema za medicinsko odstranjevaje težav na nogah mora biti vrhunska in najsodobnejša. Seveda pa ne na prvem mestu pomembno znanje pedikerke, ki nam bo uredila nohte. Največkrat pri medicinski pedikuri oskrbijo vraščen noht, ki marsikomu dela preglavice. 

Medicinska pedikura je primerna tudi za tiste, ki imajo glivice na nohtih in si želijo poskrbeti za zdrav izgled svojih stopal. Starejši ljudje z diabetesom pa si velikokrat privoščijo tudi oskrbo svojih diabetičnih stopal, ki potrebujejo poseben pristop in veliko znanja. Vsak poseg ki vključuje rezanje in globoke posege v naša stopala mora biti opravljen skrbno in natančno, da se izognemo možnim dodatnim težavam in nevšečnostim. 

Depilacija za različne predele telesa

Depilacija se lahko opravi na različnih predelih kože. Vedno, ko se stranka naroči na depilacijo, mora povedati, kateri del si želi depilirati. Depiliranje poteka na različne načine. Najbolj pogosta tehnika depiliranja je zagotovo uporaba vročega voska in trakov. To nam kozmetičarka opravi tako, da na našo kožo nanese topel vosek, nanj pa položi trak, ki ga kasneje hitro in učinkovito odstrani. Dlake se edno odstranjujejo v nasprotni smeri rasti, saj jih na tak način najbolj učinkovito odstranimo.

Depilacija pa lahko poteka tudi s trdim voskom in brez uporabe traku. Tak vosek se na kožo nanaša s posebno spatulo, nato pa se ga ročno odstrani s potegom. Tak vosek se navadno uporablja na vseh bolj občutljivih predelih naše kože, kot je pazduha, obraz ali bikini predel.