Moderne rešitve za osvetlitev pisarne

Za vse ljubitelje čajev

Moderne rešitve za osvetlitev pisarne

6 novembra, 2019 Splošno 0

V pisarni se moramo dobro počutiti, vsa oprema pa mora biti prilagojena temu, da lahko mirno in učinkovito delamo. To ne pomeni, da ne pomislimo tudi na estetiko, a na srečo imamo na voljo nekatere zelo posrečene rešitve, ki prinašajo idealno kombinacijo zaželenih odlik.

V sodobnih pisarnah izstopajo materiali, ki jih povezujemo z modernim arhitekturnim slogom. Dober primer je recimo steklena stena, ki je v pisarni že skorajda nepogrešljiva. Ima namreč različne prednosti, zaradi katerih se najbolj izkaže ravno v takšnem okolju. Steklena stena najbolj prepriča z učinkovitim prepuščanjem svetlobe, kar je izredno pomembno tako v manjših kot v večjih pisarnah. Pogosto uporabimo prozorne predelne stene za oblikovanje manjših razdelkov, še prej pa moramo seveda misliti na to, kako bomo v notranjost zgradbe prepustili čim več naravne svetlobe od zunaj. Vsekakor je steklena stena ena izmed rešitev, ki se najbolje obnesejo – ne samo, da uspešno prepušča naravno svetlobo, temveč tudi odpira prostor in omogoča oblikovanje zelo posrečenih vizualnih učinkov.

Čeprav za osvetlitev delovnega mesta skrbijo različna umetna svetila, se splača izkoristiti pomoč naravne svetlobe. Steklena stena je le ena opcija, ki je posebej učinkovita v notranjosti prostorov, za zgradbe pa uporabljamo ALU okna, ki so zelo posrečena v sodobnih pisarnah. ALU okna imajo seveda predvsem to nalogo, da omogočajo prehajanje naravne svetlobe, a hkrati tudi dobro izgledajo in ponujajo nekatere dodatne funkcionalnosti. Sodobna okna so prava tehnološka čudesa, omogočajo pasivno zračenje, nudijo tudi dobro zvočno in toplotno izolacijo. Poleg tega slovijo ALU okna po svoji kakovosti in vzdržljivosti, kar je še dodatna prednost za uporabo v zahtevnem delovnem okolju. Ne glede na to, za kakšen namen okna uporabimo, je kakovost gotovo pozitivna odlika. 

Na koncu je seveda pomembno, da imamo na voljo tudi učinkovita umetna svetila, ki dodajo še piko na i naravni svetlobi v pisarni.