Nahrbtna kosilnica za zahtevno košnjo

Za vse ljubitelje čajev

Nahrbtna kosilnica za zahtevno košnjo

7 maja, 2019 Splošno 0
Nahrbtna kosilnica

Nahrbtna kosilnica je izredno uporabna na predelih, kjer imamo otežkočen dostop, kjer moramo pripraviti teren in ga očistiti, radi jo uporabljamo pri zaraščenih in zapuščenih stavbah ter dvoriščih ter pri neurejenih vrtovi, kjer se bojimo, da bi naleteli na kamenje, ki bi lahko pokvarilo našo motorno kosilnico in še kje. Ravno ta njena vsestranska uporabnost, jo uvršča med najbolj uporabljene naprave v slovenskih domovih.

Nahrbtna kosilnica nam omogoči, da v zelo kratkem času izničimo zarasel prevel, robido ter ostalo rastje, ki se je čez leto razrastlo na določeni površini. Velikokrat se okrog hiš, kjer ljudje več časa ne živijo, nabere precej nezaželenih rastlin, ki jih moramo hitro in učinkovito porezati. Tu nam na pomoč priskoči naša nova nahrbtna kosilnica, ki je enostavna za uporabo.

Nahrbtna kosilnica zahteva ob uporabi določeno zaščitno opremo. Priporočljivo je imeti zaščitna očala, saj nam kakšen delec lahko prileti tudi v oči. Izkušeni uporabniki se tudi dobro oblečejo ter obujejo visoke gumijaste škornje, ki preprečujejo poškodbe nog.

Škarje za živo mejo lahko obrežejo tudi okrasne grme

Škarje za živo mejo nam lahko služijo tudi za natančno obrezovanje ostalih okrasnih rastlin in grmovnic, ki rastejo okrog naše hiše. Vsak grm moramo biti negovan, da bo rastel tako kot smo si zamislili. V kolikor ni redno obrezan in vzdrževan, lahko postane neprimeren za naš vrt.

Škarje za živo mejo so idealen pripomoček, za hitro in enostavno obrezovanje vseh vrst rastlin. Seveda moramo tudi to napravo pravilno držati in jo pazljivo uporabljati, saj je vsaka naprava z rezilom ob nepravilni rabi lahko nevarna.

Škarje za živo mejo so različnih dolžin in velikosti. Razlikujejo se glede na moč in način pogona. Tisti, ki imajo veliko žive meje okrog hiše, morajo uporabiti akumulatorskega ali bencinskega. Trenutno so bolj priljubljene akumulatorske naprave, saj jih po izpraznitvi hitro napolnimo.