Naj vam hišni vodovod služi brez zamakanja

Za vse ljubitelje čajev

Naj vam hišni vodovod služi brez zamakanja

1 februarja, 2021 Splošno 0
hišni vodovod

Voda je za človeka vsestransko uporabna. V moderni gradnji si danes življenja ne predstavljamo več brez tekoče vode, naj si bo to za pitje, kuhanje ali umivanje. Iz tega razloga je v vseh novih gradnjah dobro načrtovan hišni vodovod. Osnovno pravilo za razporeditev prostorov pravi, naj se sanitarni prostori nahajajo vertikalno oz. horizontalno ob kuhinji ali pralnici. Kar pomeni manj vodov, krajše razdalje in posledično manj porabljenega materiala za instalacijo.

Vodovodne sisteme je potrebno redno vzdrževati in po potrebi tudi servisirati saj se, tako kot vse ostale instalacije, tudi hišni vodovod dotraja. Danes se pri sanaciji polagajo cevi z dolgo življenjsko dobo, ki so odporne proti rji in večjim obremenitvam. Materiali, ki jih vgrajujejo so gibljivi, med seboj se dobro povezujejo, kar omogoča hitro in natančno delo. Ker to delo zahteva posebno opremo in strokovnjake, se te sanacije lotite le v primeru, da to področje obvladate.

Reden servis toplotnih črpalk zagotavlja optimalno in učinkovito delovanje naprave 

Povpraševanje po toplotnih črpalkah se je v zadnjem času močno povečalo, predvsem zaradi tega, ker predstavljajo energetsko izjemno učinkovit in okolju prijazen način ogrevanja. Čeprav obstaja več različnih vrst toplotnih črpalk, pa za vse velja, da so to zahtevne naprave, ki potrebujejo reden pregled. Za optimalne pogoje za normalno in dolgoročno delovanje črpalke in njene opreme poskrbi servis toplotnih črpalk. Z njim se doseže tudi zdravo in prijetno ozračje, varno obratovanje in učinkovitejše energetsko delovanje.

Toplotne črpalke so izpostavljene različnim vremenskim vplivom in prahu. Vse to vpliva na njeno vzdržljivost in brezhibno delovanje. Reden servis toplotnih črpalk odpravlja tovrstne moteče dejavnike, ki lahko pripeljejo do okvare in napake. S tem napravi za ogrevanje omogočimo dobro kondicijo, ji ohranjamo kakovost in zanesljivost, zagotovo pa podaljšamo njeno življenjsko dobo. Hkrati pa smo se izognili višjim stroškom popravil in zamenjavi delov naprave, ki so ves čas obremenjeni.