Napredni dentalni izdelki

Za vse ljubitelje čajev

Napredni dentalni izdelki

14 novembra, 2019 Splošno 0

Pri zobozdravniku smo vajeni predvsem čiščenja, vrtanja in puljenja, včasih pa nastopi tudi potreba po namestitvi kakšnih dentalnih izdelkov. Na srečo so ti zelo napredni in odlično opravijo svoje delo – pogosto se uporabljajo prav pri zahtevnejših posegih, ko je še posebej pomembno, da izberemo kakovostne in zanesljive izdelke.

Protetični izdelki

Na področju zobne protetike je veliko izdelkov, ki izstopajo, posebne omembe pa si gotovo zaslužijo zobni vsadki. Ti so temelj mnogih večjih posegov, ki vključujejo nadomestitev manjkajočih ali močno poškodovanih zob. Res je, da zobni vsadki niso magična rešitev, ki bi priskočila na pomoč kar v vsakem primeru, so pa zelo vsestranski in jih je možno odlično izkoristiti.

Predvsem pa so zobni vsadki zelo napredni, kar prinaša mnoge prednosti. Izdelani so iz inertnih kovinskih zlitin, ki so prijazne do okoliškega tkiva in tudi na dolgi rok ne povzročajo težav. Vsadki so zelo obstojni in zanesljivi, svoje delo brez težav opravljajo skozi dolga desetletja. Seveda v tem času brezkompromisno prenašajo tudi vse obremenitve, s katerimi se soočajo. Sodobni zobni vsadki so zelo dovršeni in omogočajo enostavno namestitev, pogosto tudi brez operacije.

Ortodontski izdelki

Velik napredek je opazen tudi med ortodontskimi izdelki, predvsem tu izstopajo zobni aparati. Ti so seveda že dobro znani, a so v sodobnih izvedbah še bistveno bolj prepričljivi. Medtem ko so bili v preteklosti zobni aparati veliki in nerodni, so danes zelo elegantni in še bolj učinkoviti pri svojem delu. Zelo dobro se obnesejo tudi nekatere napredne variante, ki predstavljajo novost – to so recimo nevidni zobni aparati, ki so postali v zadnjem času izjemno priljubljeni. Takšni aparati so lahko fiksni ali snemljivi, njihov glavni adut pa je ta, da svoje delo opravljajo zelo diskretno, saj so na pogled praktično neopazni. To so napredni izdelki, ki so povsem prilagojeni potrebam vsakega posameznega pacienta, kar velja tudi za mnoge druge ortodontske izdelke.