Okolju prijazne okenske rešitve – cenik oken pvc

Za vse ljubitelje čajev

Okolju prijazne okenske rešitve – cenik oken pvc

7 februarja, 2019 Splošno 0
cenik oken pvc

Pri opremljanju stanovanjskih hiš je smiselno poskrbeti za dobro toplotno izolacijo. Največje toplotne izgube se ustvarjajo ravno pri okenskih odprtinah, če te niso dovolj učinkovite. Le ena plast tankega stekla, ki je bila dolga leta standard na vseh oknih, prepušča toploto kot za stavo. Ker toploto pridobivamo iz energetskih virov, ki niso zastonj, je za čim manjše stroške ogrevanja potrebno kar najbolje izolirati vse zunanje površine hiš in drugih bivalnih objektov.

V želji nadgraditi izolativne lastnosti oken je nastal nov produkt – pvc okna. Leta laboratorijskih preizkušanj so prinesla specialne formulacije za plastični material pvc, iz katerega je okvir pvc oken. Cenik oken pvc torej odraža eno glavnih prednosti pvc-ja. Izdelava okenskih profilov iz pvc-ja je relativno poceni, tudi glavna surovina ima eno od najnižjih cen med plastičnimi materiali. S posebnimi dodatki surovi pvc masi se bistveno izboljšajo mehanske lastnosti, s posebno strukturo prekatov pa so profili tudi visoko izolativni. Z izvedbo cenovne primerjave različnih sistemov oken lahko opazimo trend, da je cenik oken pvc vedno cenejši od alternativ. Odločitev za namestitev željenega tipa oken mora biti podvržena smiselni oceni razmer, ki jih bodo okna prestrajala.

Glavne cenovne razlike med tipi pvc oken, ko preučujemo cenik oken pvc, nastanejo zaradi različnega števila stekel in njihove poljubne debeline. Svojo ceno doda tudi dobro okovje, dodatni aluminijasti zaključki, ali pa polnitev izolacijske cone med stekli z argonom, s čimer se še dodatno zviša koeficient toplotne prestopnosti. Cenik oken pvc pri podjetjih, ki se ukvarjajo tudi z montažo pvc oken, se lahko razlikuje od konkurence tudi zaradi specifične prilagoditve podjetja na določene tipe izvedb. Vedno je potrebno čim prej oddati povpraševanje in čim bolj jasno izraziti želje in situacijo. Le tako se ponudbo pravilno cenovno ovrednoti in tako lahko dobimo realno primerjavo več različnih ponudb, ki je bolj merodajna kot cenik oken pvc.