Operacija krčnih žil je strokoven in nezahteven poseg

Za vse ljubitelje čajev

Operacija krčnih žil je strokoven in nezahteven poseg

2 maja, 2019 Zdravje 0

Krčne žile so pogost pojav na spodnjih okončinah, ki nastanejo zaradi okvare zaklopk v povrhnjem venskem sistemu. Na pogled izgledajo krčne žile tako, da imate običajno na zadnjem ali notranjem delu spodnjih okončin razširjene žile, ki so močno zvijugane. Krčne žile same po sebi niso nevarne, sčasoma pa lahko postanejo zelo moteče. V tem primeru pride v poštev operacija krčnih žil.

Zunanji izgled pa ni edini razlog za operacijo krčnih žil. Še bolj pomemben razlog so boleče in otekle noge, ki za marsikoga pomenijo slabšo kakovost življenja. Operacija krčnih žil tako ni nujen poseg, ker samo stanje ne ogroža našega življenja. Tehnika operacije se je razvila do te mere, da so posegi čim manj obsežni, posledice pa čim manjša. Tako lahko bolnik kmalu po operaciji opravlja vsakdanja opravila.

Poznamo več tipov operacij krčnih žil

Krčne žile so danes eden od najbolj pogostih bolezenskih stanj pri odraslih. Tako je tudi vedno več operacij krčnih žil, saj gre za razmeroma za manj zahteven poseg. Poznamo več tipov operacije, odvisno od samega obsega krčnih žil. Najbolj pogosta operacija krčnih žil je, ko se odstrani deblo velike vene na stegnu, oziroma male vene na mečih. Vlogo teh ven po operaciji prevzamejo preostale povrhnje in globoke vene. Možne so tudi delne operacije s katerimi se odstranjujejo manjše in krajše varice, in laserske operacije s pomočjo posebnih laserjev.

Kakšna operacija krčnih žil je za vas najbolj primerna, vam bo svetoval zdravnik specialist. Zato je najbolje, da se pred posegom naročite na pregled, kjer boste natančno izvedeli podrobnosti glede posega. Na prvem pregledu vam bodo opravili tudi vse potrebne preiskave. Pri samem naročanju pomislite na čakalne dobe in računajte na to, da boste verjetno morali na poseg čakati nekaj časa. Lahko pa se odločite za samoplačniški pregled, kjer so te čakalne dobe bistveno manjše.