Oprema večje kopalnice

Za vse ljubitelje čajev

Oprema večje kopalnice

april 4, 2018 Splošno 0

V kopalnicah običajno negodujemo nad omejeno površino, ki jo prostor ponuja. To velja za tiste, ki se stiskajo v utesnjenih stanovanjskih prostorih, medtem ko imajo stanovalci v bolj obsežnih zgradbah druge težave – tudi večji prostor je treba namreč znati izkoristiti, prav tako pa tudi v večjih prostorih zadovoljstvo in kakovost bivanja nista zagotovljeni.

Kako opremiti večjo kopalnico? Najprej je treba odločiti, med katero opremo bomo sploh izbirali. Če imamo eno kopalnico, bo treba seveda vgraditi ključno opremo – to je WC školjka, nepogrešljivi so še umivalniki, v kopalnici pa moramo imeti tudi opremo za umivanje, kar je običajno tuš kabina ali kopalna kad. Če imamo večji prostor (in dovolj denarja), imamo seveda svobodno izbiro glede te opreme. WC školjka sicer ne dopušča kaj preveč možnosti za eksperimentiranje, se pa lahko poigramo z umivalniki, ki nudijo nekatere zelo domiselne rešitve, ki se v večjih prostorih odlično obnesejo. Da ne omenjamo kopalnih kadi in tušev – v večji kopalnici lahko zelo posrečeno uporabimo okroglo kopalno kad, ali pa si privoščimo kakšno, ki ima nepravilne oblike, čeprav ne zagotavlja popolnega izkoristka prostora.

Dodatna oprema

Seveda pa je ena izmed glavnih prednosti velike kopalnice ta, da se ni treba omejevati le na najnujnejšo opremo. Še posebej, če je WC školjka ločena v stranišču, kopalnica pa je namenjena le umivanju. Umivalniki se uvrščajo v praktično vsak prostor, tako da se je dobro nanje spomniti tudi v primeru, da imamo stranišče in kopalnico ločeno. A v poštev pride še druga oprema. Brez težav bomo našli prostor za bide, lahko si privoščimo tudi ločen tuš in kopalno kad, poigramo se tudi z izbiro kopalniškega pohištva in drugih elementov. Ne smemo seveda pozabiti na veliko kopalniško ogledalo. Zelo posrečeni so v večjih kopalnicah tudi nekateri elementi, ki sicer ne sodijo med izključno kopalniško opremo, na primer prilagojeni radiatorji.