Pametna vrata se po novem nameščajo tudi v notranjih bivalnih prostorih

Za vse ljubitelje čajev

Pametna vrata se po novem nameščajo tudi v notranjih bivalnih prostorih

6 julija, 2019 Dom in vrt 0
Pametna vrata se po novem nameščajo tudi v notranjih bivalnih prostorih

Pametna vrata niso nekaj, kar veliko ljudi namešča v svoj dom velika večina se odloča za navadna krilna vrata, saj je namestitev le teh nekaj, kar je standardnega v očeh večine izvajalcev notranjih del. Notranja drsna vrata pa so vseeno nekaj nekoliko posebnega. Lahko jih namestimo na dva različna načina. Ali se odločimo, da bo panela, ki služi kot drsni del vrat nameščena tako, da pokriva odprtino, ampak je nameščena na zunanjo ali notranjo stran prostora, tako da so vodila nameščena na samem stropu. Drugi način pa je tak, da pametna vrata vgradimo tako, da v steno namestimo posebno kaseto, v katero se skrijejo vrata, ko jih popolnoma odpremo.

Prvi način, ta da notranja drsna vrata namestimo na vodila na steni oziroma stropu je bolj prikladen za tiste prostore, ki so večji in želimo s sistemom vodil narediti tudi neke vrste vizualni vpliv na prostor, kjer so vodila nameščena. Po drugi strani pa so pametna vrata , ki so nameščena tako, da so, ko so odprta, popolnoma zakrita, bolj primeren ali za majhne prostore ali pa za prostore, kjer želimo intenzivno poudariti eleganten in minimalističen izgled.

Prav tako so notranja drsna vrata odgovor za tiste domove, v katerih imamo nasploh težave s prostorom. Ne le, da za odpiranje ali zapiranje vrat porabimo manj talnega prostora, kot pri klasičnih vratih, kot smo prej omenili lahko odprta vrata popolnoma pospravimo v steno, kar daje bivalnemu prostoru izgled, kot da je večji, kot pravi njegova kvadratura. Da ne omenjamo tega, da so pametna vrata  nekaj, kar je zelo prikladno za domove, kjer prebivajo gibalno ovirani ljudje. Panele, ki predstavljajo notranja drsna vrata lahko naredimo poljubno široke, tako da je enostavno omogočen prehod z invalidskim vozičkom ali drugimi medicinskimi pripomočki za hojo.