Plise zavese nam pomagajo ustvariti igro sence in svetlobe

Za vse ljubitelje čajev

Plise zavese nam pomagajo ustvariti igro sence in svetlobe

21 februarja, 2019 Dom in vrt 0
Plise zavese

Večini izmed nas sonce veliko pomeni. Sončni dnevi so tisti, ki jih ponavadi najboljše izkoristimo, saj smo takrat tudi najbolj polni energije in tako pripravljeni na vse izzive, ki nas v dnevu čakajo. Tudi jutranje bujenje je veliko slajše, ko je zunaj sonce in z veseljem vstanemo. Deževni dnevi so velikokrat slabi, a ne vedno. Vendar pa imamo velikokrat tudi potrebo po tem, da se skrijemo pred soncem.

Plise zavese so idealna rešitev, saj nam pomagajo ustvariti nekakšno igro sence in svetlobe. Tako se lahko sami odločamo, kdaj bomo sončne žarke spustili v naše prostore in kdaj ne. Na voljo so nam prekrasne barve in vzorci, ki s svojim značajem zagotovo prinašajo toplino v prostor. Tako si lahko odmerimo svojo sončno svetlobo in izboljšamo svoje počutje.

Plise zavese pa pripomorejo tudi k temu, da imamo več zasebnosti v prostoru, kjer so le te nameščene na okna.

Senčila so širok pojem za vse zaščite pred svetlobo

V današnjih dneh je zelo pomembno, da imamo na naših oknih primerne zaščite, s katerimi lahko preprečimo, da svetloba prodira v naše prostore. To je zelo uporabno tudi zato, ker s tem zagotovo zmanjšujemo nepotrebne stroške. V poletnih dneh veliko ljudi uporablja klimo in razne ventilatorje in si s tem pričara udobje, a se posledično tudi dvignejo stroški električne porabe.

Senčila pa so tista, s katerimi lahko poskrbimo za pravo temperaturo tudi v vročih poletnih dneh in poskrbimo, da se naši stroški ne zvišajo. Gre za širok pojem, ki označuje vse zaščite pred svetlobo, ki se uporabljajo na oknih.

Senčila pa dajo tudi odličen izgled zunanjosti našega objekta, kar je zagotovo pozitivna stvar. Predvsem pa gre za to, da se lahko v naših prostorih dobro počutimo, kar posledično vpliva tudi na našo voljo, ki bo tako zagotovo vedno dobra.