Ploščice za kopalnico v najrazličnejših oblikah 

Za vse ljubitelje čajev

Ploščice za kopalnico v najrazličnejših oblikah 

8 junija, 2020 Splošno 0

Ploščice za kopalnico se pogosto uporabljajo za okrasitev polic, tal, tuš kabin, sten in še česa. Na trgu oziroma v specializiranih prodajalnah s kopalniško opremo so vam na voljo v številnih velikostih, materialih, barvah, teksturah pa tudi vzorcih. Še preden vstopite v prodajalno, je zato dobro vedeti, kaj vam je na voljo. 

Med najbolj priljubljene kopalniške ploščice zagotovo sodijo keramične z glazuro. Te so narejene iz gline ter prevlečene z nepropustno zapečeno glazuro. Na voljo so vam tudi mozaik ploščice, ki so prav tako narejene iz gline ter odlično odporne na vlago. Med bolj priljubljene kopalniške ploščice sodijo tudi steklene. 

Med dražje kopalniške ploščice sodijo takšne, ki so narejene iz naravnega kamna, marmorja, skrilavca, granita. Na pogled so izjemno lepe in trpežne. Ko se odločamo za nakup ploščic za notranje in zunanje prostore pa moramo biti vsekakor izjemno pozorni tudi na samo strukturo. Izogibati se je treba takšnim, ki imajo globlje brazde. Takšne ploščice so zahtevnejše za vzdrževanje in čiščenje. Ne nazadnje je treba preveriti še, kolikokrat so kopalniške ploščice ali katera koli druga vrsta ploščic žgane. Najbolje je, da so žgane dvakrat. V nasprotnem primeru je velika verjetnost, da se bodo okrušile, če bo nanje na primer padel trd oziroma težji predmet. 

Kopalniške ploščice so izbrane tudi glede na sam prostor in celotni stil oziroma slog kopalnice. Pomembna je tudi samo polaganje ploščic. Ploščice lahko položite diagonalno, če ste pristaš tradicionalnega pogleda, a bi kljub temu radi prostor naredili poseben. Z diagonalno postavitvijo ploščic boste dosegli diamantno obliko, ki je nekoliko drugačna ob običajne oziroma šahovske postavitve. 

Kopalniške ploščice po mnenju strokovnjakov ne smejo biti preveč gladke. S tem si boste v veliki meri omogočili večjo varnost. Gladke ploščice so v kopalniškem prostoru lahko zelo nevarne. Če je vaša kopalnica manjša, potem se že na daleč izognite ploščicam večjega formata.