Poceni ogrevanje vam zagotavljajo le kakovostni lesni peleti, cenik to jasno potrjuje

Za vse ljubitelje čajev

Poceni ogrevanje vam zagotavljajo le kakovostni lesni peleti, cenik to jasno potrjuje

16 februarja, 2021 Splošno 0
lesni peleti cenik

Ogrevanje na lesne pelete se odlikuje po svoji veliki energetski učinkovitosti, za uporabnika pa je izjemno udobno. Pri tovrstnem načinu ogrevanja lahko opazimo velike prihranke napram ogrevanju z oljem, zato se ljudje zanj vse pogosteje odločajo. Pri končnem izračunu pa je potrebno upoštevati tudi ceno lesnih peletov. Ta je najbolj odvisna od tega, kakšni so lesni peleti. Cenik je zato v največji meri odvisen od njihove kakovosti in vrste lesa iz katerega so izdelani.

Seveda pa v splošnem velja, da nam kakovostni lesni peleti zagotavljajo bistveno večje izkoristke, manj pepela in s tem večje prihranke. Na račun večjih prihrankov se zato splača zanje plačati nekoliko več. 

Le v tem primeru vam bodo lesni peleti, cenik katerih je odvisen tudi od ponudnika, na koncu prihranili veliko denarja. To se bo hitro poznalo tudi na manjših mesečnih stroških za ogrevanje.

Za kakovostna drva, cena ne igra pomembne vloge

Ljudje se poslužujemo najrazličnejših načinov ogrevanja. Med najbolj tradicionalnimi načini, ki se v naših hišah uporablja že stoletja, je tudi ogrevanje na drva. Cena tovrstnega načina ogrevanja je izjemno dostopna, saj so drva eden od najcenejših energentov pri nas. Če k temu dodamo, da je Slovenija gozdnata dežele, potem tudi ni strahu, da bi zaloge drv v bližnji prihodnosti pošle. Čeprav je ogrevanje na drva poceni, pa zahteva nekoliko več časa in truda. 

Če se določimo za metrska drva, potem jih je potrebno še narezati in zložiti. Lahko se odločimo tudi za nakup že narezanih drv, ki so ponavadi zložena na paletah. Dejstvo pa je, da je tovrsten način ogrevanja močno odvisen od kakovosti drv. Če želimo imeti le najbolj kakovostna drva, cena pri tem ne bi smela imeti pomembne vloge. Bolj kot to je pomembno, da so primerno posušena in izbrana glede na vrsto lesa.