Pogoste težave s traktorjem

Za vse ljubitelje čajev

Pogoste težave s traktorjem

25 maja, 2018 Splošno 0
Akumulatorji za traktorje

Traktor mora biti vedno pripravljen na vsak izziv, zato je treba v izhodišču izbrati zanesljivo vozilo, nato pa zanj tudi primerno skrbeti. Redno vzdrževanje je ključnega pomena, v primeru težav pa je seveda potrebno popravilo traktorjev. V nekaterih primerih se lahko teh opravkov lotimo kar sami, v drugih pa bo treba poiskati zanesljivega serviserja. Dobro pa je poznati nekatere težave, ki se razmeroma pogosto pojavljajo – prav tem se namreč lahko enostavno izognemo.

Velika nevšečnost je lahko izpraznitev akumulatorja. Akumulatorji za traktorje imajo seveda omejeno kapaciteto, ponujati pa morajo veliko energije za delovanje traktorja. V normalnih okoliščinah se akumulator sicer sproti polni ob delovanju traktorja, je pa učinkovitost odvisna od dejanske uporabe in porabe, pa tudi od stanja samega akumulatorja. Vsekakor so akumulatorji za traktorje lahko šibka točka, ki jo je treba upoštevati pred odhodom na delo. Kaj hitro se lahko zgodi, da nas traktor prav zaradi tega pusti na cedilu ravno takrat, ko ga najbolj potrebujemo. V primeru, da odpove akumulator, sicer ni potrebno posebej zahtevno popravilo traktorjev – akumulator lahko kar sami zamenjamo, če imamo nadomestek seveda na zalogi. So pa akumulatorji za traktorje vedno dostopni pri serviserjih in prodajalcih traktorske opreme.

Podobno kot akumulatorji za traktorje lahko ravno v nepravem trenutku ugotovimo tudi pomanjkanje goriva. Spet gre za pogosto težavo, pravzaprav bolj nevšečnost, ki lahko povzroči zamude. Količino goriva je treba vedno preveriti, preden se odpravimo na delo, še posebej, če načrtujemo kakšne dolgotrajne projekte. Seveda popravilo traktorjev ne bo potrebno, treba bo le dotočiti gorivo. Tudi to je pametno imeti na zalogi, lahko pa nekaj litrov vzamemo tudi s seboj na teren, da se tam ne pripeti kakšna nevšečnost zaradi pomanjkanja goriva.

Za večino pogostih težav posebno popravilo traktorjev ni potrebno, veliko lahko storimo že sami. Najbolje lahko ukrepamo že s preventivo. Če pa pride do večjih težav, bo seveda treba obiskati servis.