Polaganje keramičnih ploščic lahko spremeni izgled kopalnice

Za vse ljubitelje čajev

Polaganje keramičnih ploščic lahko spremeni izgled kopalnice

15 septembra, 2019 Dom in vrt Splošno 0
Polaganje keramičnih ploščic lahko spremeni izgled kopalnice

Kadar pomislimo na kopalnico je prva stvar, ki se nam vtisne v spomin njena barva in le to določajo predvsem njene ploščice, ki so na stenah in tleh. Skoraj da vedno so stene kopalnice prekrite s ploščicami, saj je to najbolj enostaven način, da zaščitimo stene in tla pred vodo, ki bi drugače lahko povzročila plesnenje sten in tal, ter bi naredila prostor neuporaben. 

Kadar imamo veliko kopalnico mora tudi polaganje keramičnih ploščic to odražati. Če se odločamo za manjše ploščice mora to nujno biti v stilu mozaikov ali prelivanja barv, pod nobenim pogojem pa se ne priporočajo majhne enobarvne ploščice, saj no pretirano estetsko v velikih prostorih, prav tako pa tudi vse stene ne morejo biti polne manjših mozaičnih motivov ali prelivajočih se barv, zato se v primeru velikih dimenzij priporoča XXL keramika, ki je primerna za prostore, kjer majhne dimenzije preprosto izgledajo nekoliko hecno.

Skoraj da vsa XXL keramika je narejena tako ,da kljub svoji velikosti ni pretirano bolj zapletena za polaganje, včasih se zgodi, da je tovrstno polaganje keramičnih ploščic celo nekoliko hitreje, je pa tudi res, da se napake lahko hitreje opazijo, saj morajo prav vse linije biti popolno poravnane, da nekje daleč ne vidimo, kako se linija zlomi, saj to ne izgleda pretirano estetsko in lahko tudi povzroča težave, ko se višje in višje polaga XXL keramika. Ne le da je polaganje keramičnih ploščic lahko bolj natančno, kar se tiče večjih plošč, je lahko tudi bolj odprto eksperimentiranju za različnimi načini zlaganja, saj se lahko odločimo za asimetrične vzorce, ki vključujejo v barvo in postavitev XXL keramike tudi ideje, kako se lahko igrajo linije fugirne mase, ki je lahko ali v ujemajoči ali kontrastni barvi s keramiko, tako da lahko polaganje keramičnih ploščic do neke mere postane umetniški izraz.