Pozorno pri izbiri masaže

Za vse ljubitelje čajev

Pozorno pri izbiri masaže

30 aprila, 2018 Zdravje 0
Tajska masaža

Vse masaže niso enake, pravzaprav lahko prinašajo precej različna doživetja in različne učinke. Celo storitve, ki so na prvi pogled povsem primerljive, se lahko močno razlikujejo. En primer je antistres masaža, ki jo ponuja že praktično vsak masažni salon. Ker pa ne gre za točno določeno zbirko masažnih tehnik, so lahko tretmaji od izvajalca do izvajalca različni.

Kaj torej vključuje protistresna masaža? Pri nekaterih ponudnikih je to tajska masaža, ki je oblikovana v posebej prilagojen tretma. Tajske tehnike so znane prav po tem, da zagotavljajo prepričljiv sprostitveni učinek, zato se pogosto uporabljajo tudi pri splošnih masažah. Ker pa tudi na tem področju ne manjka različnih variant, se je pametno pozanimati, kaj določen tretma sploh vsebuje.

Tajska masaža za sprostitev in odpravljanje posledic stresa je običajno sestavljena iz masaž različnih delov telesa. Navadno ne gre za masažo celega telesa – osredotoča se predvsem na vrat, ramenski obroč in hrbet, seveda pa se lahko vključi tudi druge dele telesa. Ker je tajska masaža precej prilagodljiva in tudi sicer zelo priljubljena, se tehnike pogosto kombinirajo, sestavljeni tretmaji pa imajo različne učinke. Nekoliko pa je treba paziti, da nevede ne izberemo kakšnega neprimernega tretmaja – tradicionalna tajska masaža na primer ni najboljša izbira za odpravljanje stresa za tiste, ki si želijo enostavne in sproščujoče masaže.

Ni nujno, da antistres masaža vključuje tajske tehnike. Pogosto so ti tretmaji zasnovani na povsem klasičnih tehnikah, ki lahko zagotovijo prav tako prepričljive rezultate. Nenazadnje so prav te masaže običajno uporabljene za krajše tretmaje, namenjene splošni sprostitvi. Tudi klasična antistres masaža se omeji na določeno področje, spet so glavna tarča tisti deli telesa, ki najprej pokažejo znake fizične in psihične obremenjenosti – ramena, hrbet, vrat. Se pa lahko oblikujejo tudi drugačni tretmaji, ki vključujejo na primer masažo stopal ali dlani. Pri različnih ponudnikih je moč najti celo vrsto različnih antistres masaž.