Razlogi za nakup robotske kosilnice

Za vse ljubitelje čajev

Razlogi za nakup robotske kosilnice

7 julija, 2020 Splošno 0
robotske kosilnice

Med pestro ponudbo vrtnih kosilnic boste v specializirani prodajalni s takšnimi napravami zagotovo naleteli tudi na robotske kosilnice. Te so za uporabo zelo preproste. Ko je robotska kosilnica že inštalirana, lahko povsem samostojno skrbi za vzorno košnjo trave, ne da bi bili vi sploh prisotni poleg. Travo na svojem vrtu boste s pomočjo robotske kosilnice kosili ne glede na to, ali se boste nahajali doma, v službi ali kjer koli drugje. 

Sicer pa za robotske kosilnice praviloma velja, da so veliko lažje od povsem običajnih vrtnih kosilnic. Njihova teža je nekje med 7 in 14 kilogrami. Ponašajo se z zelo enostavno nadzorno ploščo, ki je preprosta in povsem razumljiva za uporabo. Ključna prednost robotskih kosilnic je tudi njihovo zelo tiho delovanje. Košnja z robotsko kosilnico tako na primer ne bo motila vaših sosedov s hrupom, saj velja torej za izjemno tih stroj. 

Ker robotske kosilnice poganja baterija, posledično ne proizvaja nikakršnih emisij. Poraba energije je zelo nizka. Stroški so predvsem odvisni od velikosti površine. Za porabljeno električno energijo boste na leto tako porabili nekje med 15 in 50 evri. 

Vrtne kosilnice  v številnih vrstah 

V specializirani prodajalni z vrtnimi kosilnicami vas bo najverjetneje najprej presenetilo to, kako veliko vrst kosilnic vam je na voljo. Najustreznejša izbira vrtne kosilnice je zlasti odvisna od velikosti in zahtevnosti površine, po kateri boste najpogosteje kosili. 

Morda imate v okolici svojega doma ali kje drugje le manjšo travnato površino. V takšnem primeru si dobro oglejte električne vrtne kosilnice, ki so za takšno velikost tudi najprimernejše. Po drugi strani pa je vaša travnata površina lahko izjemno velika. V tem primeru vam celo svetujemo, da pozornost namesto na vrtne kosilnice preusmerite kar na vrtne traktorje. 

Vrtne kosilnice v različnih vrstah in vrtni traktorji so vam na voljo tudi v priljubljeni spletni prodajalni ponudnika, ki zlasti prisegajo na dvoje; na učinkovite naprave in na dostopne cene.