Rešetke za govedo iz betona

Za vse ljubitelje čajev

Rešetke za govedo iz betona

15 maja, 2020 Kmetijski stroji 0
Rešetke za govedo

Rešetke za govedo morajo biti narejene iz trdnega betona, da lahko zdržijo težo vseh živali, ki se dnevno pomika po njih. Rešetke kmetu omogočajo vzdrževanje čistoče, zato so nujno potrebne. S pomočjo rešetk bo kmet hlev hitro in učinkovito opral. V vsakem velikem hlevu je čistoča nujno potrebna, za vzdrževanje zdrave živine. 

Rešetke za govedo živalim omogočajo trdno in varno hojo. Predvsem pa preprečujejo nevarne zdrse, ki so lahko za živali tudi usodni. Ko  je hlev moker, se živalim, ki imajo kopita hitro začne drseti. Ker se ne morejo za ničesar oprijeti, bodo brez primerne podlage zagotovo padle in se poškodovale. 

Rešetke za govedo so odlične tudi za kmeta, saj ravno tako kot živalim, tudi njemu omogočajo varen korak. Kupimo jih lahko v vseh specializiranih trgovinah, kjer imajo na voljo različne elemente, s katerimi lahko kmetje opremijo svoj hlev. Le dobro in funkcionalno urejen hlev, bo blagodejno vplival na živino. 

 

Štarter za teleta poskrbi za zdrav razvoj in rast

Štarter za teleta je zelo pomemben v času, ko tele odstavimo od matere. Ker je lahko odstavljanje teleta precej travmatično za vsako žival, mora kmet poskrbeti, da bo teletu nudil najboljšo hrano, s katero bo ravno tako dobro in hitro rastel, kot z materinim mlekom. 

Štarter za teleta vsebuje odlične dodatke, ki pripomore k zdravemu razvoju telet. Seveda si kmetje vedno želijo, da postanejo teleta hitro samostojna, saj kravje mleko potrebujejo za prodajo. Ker je kravje mleko izredno bogato, mora biti ravno tako dober in bogat tudi štarter. Zato je izredno pomembno, da kmet izbere pravilni štarter in da pri nakupu ne varčuje z denarjem. 

Štarter za teleta se lahko začne dodajati že v času, ko se tele dovolj osamosvoji in lahko začne živeti brez matere. Vedeti moramo, da nekatera teleta tudi zavračajo materino mleko in zato potrebujejo dodajanje hrane še zelo zgodaj.