Samozavesten nasmeh ob vsakem času

Za vse ljubitelje čajev

Samozavesten nasmeh ob vsakem času

28 novembra, 2020 Splošno 0
zobozdravnik ljubljana

Vsak, ki je kdaj nosil zobni aparat, bo zagotovo celo življenje cenil dejstvo, da v ustih nosi ravne zobe, s katerimi lahko brez težav prežveči še tako trdne grižljaje in ki jih lahko razkrije v še tako radosrčnem nasmehu. Veliko odraslih, ki v otroštvu niso nosili zobnega aparata, se dandanes lahko odloči za obisk ortodonta, tudi če si ne želi nositi klasičnih zvezdic. Že nekaj časa imamo namreč možnost, da namesto klasičnega zobnega aparata izberemo aparat invisalign, ki ima kar nekaj prednosti pred običajnim aparatom.

Kot pove že njegovo ime, nam zobni aparat invisalign poravna zobe na neviden način. Njegova velika prednost je namreč to, da je prozoren, kar je odlična novica za tiste, ki se želijo brezskrbno smejati, brez da bi vsak videl, da nosijo zobni aparat. Zobozdravnik Ljubljana sicer opozarja, da zobni aparat invisalign ni na vsakega, saj je težje primere še vedno potrebno uravnavati s klasičnim zobnim aparatom. 

Poskrbeti moramo za dobro funkcionalnost

Druga prednost invisalign aparata je to, da ga lahko kadarkoli snamemo z zob. Tudi pri tem pa seveda preti nevarnost, saj zobozdravnik Ljubljana priporoča, da imamo aparat na zobeh vsaj 90 odstotkov časa, da bi lahko zares dobro deloval. Za uspešno ravnanje zob z invisalign aparatom torej potrebujemo tudi kar dobršno mero samodiscipline. 

Nevidni zobni aparat bo zaradi svoje snemnljivosti zelo ustrezen za glasbenike, pevce ali športnike, ki bi jih klasični zobni aparat lahko motil pri njihovem delu. Seveda pa mora vsak, ki nosi tak aparat, paziti, da ga bo na svojih zobeh še vedno obdržal večino časa. Če ne kdo v času svojega dela ne more nositi zobnega aparata in bo imel invisalign v ustih le pol dneva, bo ta aparat zelo težko dosegel svoj namen. Zobozdravnik Ljubljana bo v takem primeru poskušal najti drugačno rešitev, ki bo bolje ustrezala njegovim potrebam.