Široka izbira pri nakupu tiskalnika

Za vse ljubitelje čajev

Široka izbira pri nakupu tiskalnika

22 aprila, 2019 Tehnologija 0
Printer

Tiskalnik je uporaben pripomoček, ki močno olajša pisarniško delo, za uporabnega se izkaže na praktično vsakem delovnem mestu, pa tudi doma, saj imamo še vedno pogosto opravka z dokumenti na papirju. Tako je telo pomembno, da se pri nakupu tiskalnika odločimo za napravo, ki bo ponudila kar najbolj prepričljive funkcionalnosti in zmogljivosti.

Brizgalni ali laserski tiskalnik?

Prva izbira je med brizgalnim in laserskim tiskalnikom. Pogosto si tu predstavljamo, da gre za razliko med barvnim in črno-belim tiskanjem, lahko pa si seveda privoščimo tudi barvni laserski tiskalnik, tako da ta razmejitev ni povsem ustrezna. Večja razlika je v hitrosti tiskanja in zanesljivosti, na dolgi rok pa se izkaže tudi varčnost. Tako ima tudi barvni laserski tiskalnik v primerjavi z brizgalnimi nekatere prednosti, predvsem je bolje pripravljen na večje obremenitve in redno uporabo, tiska hitreje in zanesljiveje. Nekoliko slabša bo morda kakovost tiska, še posebej pri cenejših napravah. Poleg tega je tudi cena na strani brizgalnikov, barvni laserski tiskalnik bo v istem kakovostnem razredu namreč znatno dražji.

Tiskalnik ali multifunkcijska naprava?

Na voljo imamo celo vrsto različnih izvedb. Na eni strani je običajen brizgalni tiskalnik, na drugem koncu spektra pa se nahaja napreden multifunkcijski laserski tiskalnik, ki ponuja bistveno več možnosti pri uporabi. Katera izbira je bolj smiselna? Multifunkcijski laserski tiskalnik je vsekakor priljubljena odločitev med zahtevnejšimi uporabniki, predvsem tistimi, ki potrebujejo pripomoček za delo v pisarni, medtem ko so že osnovni brizgalni in laserski tiskalniki povsem zadostni za občasno domačo uporabo. Napredne multifunkcijske naprave ponujajo impresiven nabor funkcij, s katerimi bistveno nadgradijo funkcionalnosti klasičnega tiskalnika, tako pa pridejo v poštev tudi na zahtevnejših delovnih mestih in seveda pri profesionalnem tiskanju in kopiranju. Predvsem pa ima multifunkcijski laserski tiskalnik to prednost, da lahko hitro in zanesljivo tiska tudi pri večjih obsegih in pri redni uporabi na dolgi rok.