Sodobna zobna protetika

Za vse ljubitelje čajev

Sodobna zobna protetika

28 januarja, 2020 Splošno 0
Zobni implantat

Zobna protetika je vedno ponujala rešitve prav za tiste najbolj kritične težave z zobmi, predvsem v primeru manjkajočih oziroma izgubljenih zob. A v preteklosti so bile te rešitve dokaj osnovne in niso ponudile posebej prepričljivega rezultata, ali pa so bili posegi zelo zahtevni in dragi. Danes je področje zobne protetike zelo dobro razvito in ponuja elegantne rešitve tudi v kakšnih zahtevnih primerih. Ne moremo vnaprej vedeti, kaj vse lahko postorijo izkušeni zobozdravniki s pomočjo naprednih protetičnih izdelkov, zato se je pametno vsaj nekoliko pozanimati o opcijah, ki so na voljo.

Implantati

Odličen primer napredka zobne protetike je zobni implantat. To je vsadek, ki omogoča trajno namestitev protetičnih izdelkov. S pomočjo implantatov je bistveno lažje rekonstruirati poškodovano zobovje, pravzaprav lahko brez večjih težav nadomestimo tudi poškodovane zobe. Zobni implantat ponuja zanesljivo mesto za namestitev nadomestkov, z enostavno namestitvijo v čeljust pa lahko povsem prilagajamo končni rezultat. Napredni implantati ne zahtevajo posebej obsežnih posegov pri namestitvi, kar je velik plus tako za paciente kot za izvajalce, v končni fazi pa je tudi cena nekoliko ugodnejša.

Že en sam zobni implantat lahko naredi veliko razliko, če ga lahko uporabimo kot posrečeno rešitev za vgradnjo protetičnih izdelkov, še boljši učinek pa lahko v nekaterih primerih pričakujemo, če uporabimo več implantatov. Ravno to omogoča uporabo rešitev, kot je all on 4 – to je proteza na štirih implantatih, ki omogoča rekonstrukcijo celotnega zobovja. Storitev all on 4 je precej priljubljena, saj ponuja kompletno protezo po razmeroma ugodni ceni in brez kakšnih posebej invazivnih ali bolečih posegov. Seveda je točen postopek odvisen od stanja in pričakovanj, a verjetno bo možno načrtovati in izvesti zelo posrečeno rešitev. All on 4 je storitev, ki odlično prikazuje napredek sodobne zobne protetike, predvsem pa v praksi ponuja idealno opcijo za tiste, ki bi radi nadomestili poškodovano ali manjkajoče zobovje.