Šola varne vožnje nas bolje pripravi na cestne razmere

Za vse ljubitelje čajev

Šola varne vožnje nas bolje pripravi na cestne razmere

7 marca, 2020 Splošno 0
Šola varne vožnje

Šola vožnje je v začetni fazi vsakega voznika izredno pomembna. Vsakdo, ki dobi izpit, običajno nima še primernih izkušenj, da bi se znal primerno obnašati v vseh razmerah, ki se lahko pojavijo na cesti. Ker so razmere na cesti lahko zelo nepredvidljive in tudi nevarne, se mladim pogosteje pripetijo nesreče, saj ne znajo pravilno odreagirati. 

Šola vožnje je namenjena v prvi vrsti njim. Mlade je namreč potrebno naučiti, kako se moramo obnašati, ko je cesta mokra in spolzka ali pa ko je zaledenela in polna snega. Vse omenjene razmere namreč izredno vplivajo na način vožnje, ki pa se ga privadimo šele takrat, ko večkrat vozimo v takšnih pogojih. 

Šola vožnje pa je velikokrat obiskana tudi zato, ker se posameznikom naberejo kazenske točke. Kazenske točke lahko dobimo zaradi prehitre vožnje ali zaradi kršenja cestno-prometnih predpisov. Kdor si želi nabrane točke izbrisati, se mora udeležiti usposabljanja, po kateremu mu izbrišejo določeno število točk. Vsakdo, ki se odloči za udeležbo v šoli varne vožnje, je zelo zadovoljen, saj mu inštruktorji pokažejo ogromno koristnih prijemov, za spopadanje z vsakodnevnimi razmerami na cesti. 

 

Tečaj varne vožnje nas nauči obvladovanja avtomobila ali motorja

Tečaj varne vožnje je odličen način za spoznavanje bolj varnega načina vožnje. Po opravljenem tečaju bomo bolje pripravljeni na različne situacije, ki se nam lahko pripetijo na cesti. V centrih varne vožnje organizirajo tečaje varne vožnje za avtomobile ter za motorje, zato smo na tečaju dobrodošli vsi, ki imamo vozniški izpit. 

Tečaj varne vožnje nam bo omogočil obvladovanje kritičnih situacij v prometu. Pravilna odločitev in dobra vožnja sta v kritični vozni situaciji lahko ključni za preprečevanje nesreč in poškodb. 

Tečaj varne vožnje je sestavljen iz psiholoških delavnic in iz aktivnih vaj, kjer se lahko vsakdo preizkusi v različnih razmerah na cesti.