Sončne celice so v Sloveniji vse pogostejše

Za vse ljubitelje čajev

Sončne celice so v Sloveniji vse pogostejše

september 29, 2019 Splošno 0

Sončne celice postajajo vse bolj pomembne in tudi v Sloveniji se vedno več ljudi odloči za postavitev male sončne elektrarne, ki oskrbuje njihov dom z električno energijo. Ta praksa se je v našo državo razširila iz tujine in tako smo tudi mi po vzoru naprednih tujih držav, začeli postavljati male elektrarne z veliko močjo. 

Sončne celice se bomo v izredno hitre času lahko nameščale tudi na bloke in gospodarske objekte. Na tak način se bodo ustanovile prave samooskrbne skupnosti, ki bodo proizvajale ogromno količino energije. Investicija je izredno donosna, saj se nam v hitrem času povrnejo vsi stroški. Tako si sončnih sistemov ne nameščajo več le zagovorniki okolja, ampak tudi vsi, ki bi radi prihranili kakšen evro. 

Sončne celice nam torej omogočajo boljšo skrb za okolje ter za našo denarnico, saj bomo s kvalitetnim sistemom poskrbeli, da na dom ne bomo več prejemali dragih položnic za električno energijo. Za njen nastanek bo namreč poskrbelo sonce, ki ga je v Sloveniji v določenih predelih, kot je primorska izredno veliko. 

 

Ciklični akumulator za solarne sisteme

Ciklični akumulator je potrebno po doseženemu maksimalnemu številu ciklov ponovno napolniti. Poznamo več vrst akumulatorje in vsak tip akumulatorja ima drugačen način polnjenja in praznjenja ter tudi vzdrževanja. Pravilno vzdrževanje je izredno pomembno, za dolgotrajno dobro delovanje kupljenega akumulatorja. Paziti moramo, da na pravilen način nastavimo minimum in maksimum napetosti polnjenja, v nasprotnem primeru, bomo akumulator morali hitro ponovno zamenjati. 

Ciklični akumulator ima tudi optimalno temperaturo delovanja. Ta temperature je 25oC. Le pri takšni temperaturi in pri optimalnih pogojih delovanja, bo lahko dosegel maksimalno število ciklov. Poleg temperature je pomembno tudi to, da je akumulator vedno na suhem in da se med delovanjem ali medtem ko je spravljen, ne zmoči. 

Ciklični akumulator lahko naročimo pri najbližjem prodajalcu rezervnih delov za avtomobile ali pa na spletu.